دوره 18، شماره 2 - ( اردیبهشت 1399 )                   جلد 18 شماره 2 صفحات 106-95 | برگشت به فهرست نسخه ها

moterased L, Esmaeilkhani F. THE RELATIONSHIP BETWEEN JOB STRESS, FEAR OF NEGATIVE EVALUATION AND RESPONSIBILITY WITH JOB PERFORMANCE IN HOSPITAL NURSES IN BEHBAHAN CITY. Nursing and Midwifery Journal 2020; 18 (2) :95-106
مترصد لیلا، اسمعیل خانی فرشته. رابطه استرس شغلی، ترس از ارزیابی منفی و مسئولیت‌پذیری با عملکرد شغلی پرستاران بیمارستان‌های شهرستان بهبهان. مجله پرستاری و مامایی. 1399; 18 (2) :95-106

1- دانشجوی کارشناسی ارشد گروه روانشناسی عمومی، واحد بهبهان، دانشگاه آزاد اسلامی، بهبهان، ایران (نویسنده مسئول) ، L_moterased1973@yahoo.com
2- استایار گروه روانشناسی عمومی،واحد بهبهان، دانشگاه آزاد اسلامی، بهبهان، ایران
پیش‌زمینه و هدف: با توجه به اهمیت عملکرد پرستاری در افزایش کیفیت مراقبت و درمان بیماران و اهمیت توجه به عوامل مؤثر در آن این پژوهش باهدف بررسی رابطه استرس شغلی، ترس از ارزیابی منفی و مسئولیت‌پذیری با عملکرد شغلی پرستاران بیمارستان‌های شهرستان بهبهان به مرحله اجرا درآمد. مواد و روش کار: به همین منظور از بین کلیه پرستاران بیمارستان‌های شهرستان بهبهان (434)، تعداد208 نفر با استفاده از روش نمونه‌گیری تصادفی چندمرحله‌ای انتخاب شدند ابزارهای پژوهش شامل: مقیاس استرس پرستاری گری تافت و اندرسون (1981)، مقیاس ترس از ارزیابی منفی لیری (1983)، پرسشنامه مسئولیت‌پذیری گاف (1987) و پرسشنامه‌های عملکرد شغلی پاتر سون (1970)، بوده است. در این پژوهش جهت تحلیل داده‌ها علاوه بر روش آمار توصیفی نظیر بیشترین و کم‌ترین نمره، میانگین، انحراف استاندارد از همبستگی ساده و رگرسیون چندگانه نیز استفاده شده است. یافته‌ها: نتایج به‌دست‌آمده در این پژوهش نشان می‌دهد که ضرایب همبستگی به‌دست‌آمده از رابطه متغیرهای استرس شغلی، ترس از ارزیابی منفی با عملکرد شغلی معنی­دار هستند. بدین معنی که بین استرس شغلی با عملکرد شغلی ( 354/0- = r، 01/0 p < ) رابطه منفی و معنی‌داری وجود دارد. بین ترس از ارزیابی منفی با عملکرد شغلی(251/0- = r، 01/0 p < )، رابطه منفی و معنی‌داری وجود دارد. همچنین بین مسئولیت‌پذیری با عملکرد شغلی( 285/0 = r، 01/0 p < ) رابطه مثبت و معنی‌داری وجود دارد. . نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نشان می‌دهد که از بین متغیرهای پیش‌بین، استرس شغلی (152/0- = β، 01/0≥ P) و پس‌ازآن متغیر ترس از ارزیابی منفی (184/0-= β، 01/0≥ P) پیش‌بین‌های عملکرد شغلی محسوب می‌شوند.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانپزشکی- روان شناسی