دوره 17، شماره 6 - ( شهریور 1398 )                   جلد 17 شماره 6 صفحات 443-421 | برگشت به فهرست نسخه ها

Fayazi S, Amerian M, Faghani Aghoozi M, Mohammadi S. METHODS OF LABOR PAIN RELIEF IN IRAN: A REVIEW. Nursing and Midwifery Journal 2019; 17 (6) :421-443
فیاضی ساناز، عامریان ملیحه، فغانی آغوزی مرضیه، محمدی سروه. روش‌های کاهش درد زایمان در ایران: یک مقاله مروری. مجله پرستاری و مامایی. 1398; 17 (6) :421-443

1- مربی ، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، زنجان، ایران
2- مربی ، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، شاهرود، ایران
3- گروه مامایی ، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان, سنندج، ایران (نویسنده مسئول) ، serveh_mohammadi_2012@yahoo.com
پیش‌زمینه و هدف: درد زایمانی یکی از شدیدترین دردها به شمار می‌رود و جزء غیرقابل‌اجتناب زایمان می‌باشد. با توجه به سیاست جهانی مبنی بر کاهش سزارین انتخابی و لزوم یافتن روش‌های مؤثر و ایمن در کاهش درد زایمان مطالعه حاضر باهدف ارزیابی و جمع‌بندی نتایج کارآزمایی‌های بالینی انجام‌شده در مورد تأثیر انواع روش‌های تسکین درد زایمان به روش مرور سیستماتیک انجام شد. روش کار: در این مطالعه مروری تمامی مطالعات مرتبط از پایگاه‌های اطلاعاتی مرکز ثبت کارآزمایی‌های بالینی,Magiran, Medlib, SID,IranMedex,Scopus,Google scholar و PubMed با کلیدواژه‌های درد زایمان, کاهش درد زایمان, تسکین درد, کار آزمایی بالینی labor pain, pain Relief, clinical trial, pain, birth بدون محدودیت زمانی جستجو شدند و 165874 استخراج شد. سپس 53 کارآزمایی بالینی که بر اساس جداد نمره 3 و یا بیشتر را کسب کردند و متناسب با معیارهای پژوهش بودند وارد مطالعه شدند. تجزیه‌وتحلیل داده‌ها به‌صورت کیفی انجام شد. یافته‌ها: بررسی‌ها نشان داد از بین تمامی مداخلات انجام‌شده اسطوخودوس, گلاب, انتونوکس, طب فشاری, رفلکسولوژی منجر به بیشترین کاهش شدت درد زایمان شده بودند. بحث و نتیجه‌گیری: اسطوخودوس, گلاب, انتونوکس, طب فشاری, رفلکسولوژی روش‌های مؤثرتری در تسکین یا کاهش درد زایمان بوده‌اند. قضاوت در مورد اثربخشی قطعی این مداخلات نیاز به تحقیقات گسترده با حجم نمونه بالاتر و متدولوژی قوی را می‌طلبد.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مامایی