دوره 17، شماره 5 - ( مرداد 1398 )                   جلد 17 شماره 5 صفحات 362-355 | برگشت به فهرست نسخه ها

bayrami R, moghaddam tabrizi F, talebi E, ebrahimi S. A SURVEY ON RELATION BETWEEN FEAR OF MISSING OUT AND SOCIAL MEDIA USE AMONG STUDENTS IN URMIA UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCES. Nursing and Midwifery Journal 2019; 17 (5) :355-362
بایرامی رقیه، مقدم تبریزی فاطمه، طالبی عرفانه، ابراهیمی سمیرا. بررسی ارتباط ترس از در حاشیه ماندن و استفاده از شبکه‌های اجتماعی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ارومیه. مجله پرستاری و مامایی. 1398; 17 (5) :355-362

1- گروه آموزشی مامایی دانشکده پرستاری و مامایی، مرکز تحقیقات بهداشت باروری، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران (نویسنده مسئول) ، rozabayrami@yahoo.com
2- علوم پزشکی ارومیه
پیش‌زمینه و هدف: امروزه، شبکه­های اجتماعی مجازی به یکی از مهم‌ترین ابزارهای ارتباطی در سطح جامعه و جهان تبدیل شده است. یکی از فرایندهای روانی که بر میزان استفاده از شبکه‌های اجتماعی تأثیر می­گذارد ترس از در حاشیه ماندن می­باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط میزان استفاده از شبکه­های اجتماعی و ترس از در حاشیه ماندن در بین دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در سال 1396 انجام شد. مواد و روش کار: در این مطالعه مقطعی با استفاده از نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌بندی‌شده 200 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ارومیه شرکت نمودند. ابزار مورداستفاده شامل سؤالات مربوط به مشخصات فردی اجتماعی، مدت‌زمان شرکت در شبکه‌های اجتماعی، پرسشنامه سلامت بیمار ((PHQ-9 و پرسشنامه ترس از در حاشیه ماندن (FOMO) بود. پس از تکمیل پرسشنامه­ها، داده‌ها با نرم‌افزار SPSS  مورد تجزیه‌و‌تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: مطالعه حاضر حاکی از همبستگی مثبت بین زمان صرف شده در شبکه‌های اجتماعی با ترس از در حاشیه ماندن (03/0 p=) و نمره افسردگی دانشجویان (001/0 > p) بود. بر اساس مدل رگرسیون، ترس از در حاشیه ماندن، عامل پیش‌بینی کننده زمان سپری‌شده در شبکه‌های اجتماعی بود. بحث و نتیجه‌گیری: نظر به یافته­ها، پیشنهاد می­شود ضمن فراهم کردن امکانات و شرایط مشاوره‌ای مناسب و مؤثر برای دانشجویان، ترس از در حاشیه ماندن آن‌ها را شناسایی و با ارائه راهکارهای مناسب در جهت کاهش آن، از بروز عوارضی نظیر صرف زمان بیشتر در شبکه‌های اجتماعی جلوگیری شود.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانپزشکی- روان شناسی