دوره 17، شماره 7 - ( مهر 1398 )                   جلد 17 شماره 7 صفحات 573-563 | برگشت به فهرست نسخه ها

Pakpour V, Sheikh Nejhad L, Salimi S, Rahmani A. OPTIMISM AND ITS RELATIONSHIP WITH DEPRESSION AMONG PARENTS OF CHILDREN WITH CANCER ADMITTED TO A PEDIATRIC HOSPITAL AFFILIATED TO TABRIZ UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCES. Nursing and Midwifery Journal 2019; 17 (7) :563-573
پاک پور وحید، شیخ نژاد لیلا، سلیمی صدیقه، رحمانی آزاد. خوش‌بینی و ارتباط آن با افسردگی در والدین کودکان مبتلا به سرطان مراجعه‌کننده به بیمارستان کودکان تبریز. مجله پرستاری و مامایی. 1398; 17 (7) :563-573

1- استادیار، دانشکده پرستاری و مامایی تبریز، مرکز تحقیقات هماتولوژی و انکولوژی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، ایران (نویسنده مسئول) ، vahidpakpour@gmail.com
2- دانشجوی دکترای پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی تبریز، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، ایران
3- مربی، دانشکده پرستاری و مامایی تبریز، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، ایران
4- دانشیار، دانشکده پرستاری و مامایی تبریز، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، ایران
پیش‌زمینه و هدف: سرطان در کودکان به‌عنوان یک بیماری تهدیدکننده حیات، پیامدهایی منفی بر بیماران و اعضای خانواده­شان دارد. والدین کودکان مبتلا به سرطان، استرس روانی زیادی را تجربه می­کنند که می­تواند بسیاری از جنبه­های سلامتی آنان را تحت تأثیر قرار می­دهد. هدف از این مطالعه تعیین میزان افسردگی و خوش‌بینی در والدین کودکان مبتلا به سرطان و تعیین ارتباط بین این دو متغیر بود. مواد و روش کار: مطالعه حاضر از نوع توصیفی- همبستگی است که با مشارکت 148 نفر از والدین کودکان مبتلا به سرطان مراجعه‌کننده به بیمارستان کودکان تبریز انجام گردید. نمونه این مطالعه به‌صورت نمونه در دسترس انتخاب گردید. برای تعیین سطح خوش­بینی از "آزمون گرایش زندگی" و جهت تعیین میزان افسردگی آزمودنی‌ها "مقیاس اضطراب و افسردگی بیمارستان" استفاده شد. داده­ها با استفاده از ویرایش 16 نرم­افزار آماری SPSS مورد تجزیه‌وتحلیل و استنباط آماری قرار گرفت. یافته­ها: میانه و دامنه بین چارکی امتیاز خوش­بینی (4IQR:) 16 و افسردگی (7IQR:) 8 بوده است. همچنین بین خوش­بینی و افسردگی والدین کودکان مبتلا به سرطان همبستگی معکوس معنادار مشاهده شد (439/0- =r، 001/0>p). نتیجه ­گیری: با توجه به میزان افسردگی در والدین کودکان مبتلا به سرطان، توجه بیشتر به عوامل مؤثر در آن ضروری است. همچنین نظر به ارتباط معنادار بین خوش­بینی و افسردگی، آموزش راهکارهای تقویت خوش­بینی در برنامه­های مراقبتی توصیه می­شود.