دوره 18، شماره 6 - ( شهریور 1399 )                   جلد 18 شماره 6 صفحات 518-510 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hagigi M, oladbaniadam K, Mohaddesi H, Rasouli J. THE EFFECT OF INDIVIDUAL ADVOCACY COUNSELING ON THE LEVEL OF PERCEIVED SOCIAL SUPPORT IN MOTHERS WITH PREGNANCY LOSS: A RANDOMIZED CLINICAL TRIAL. Nursing and Midwifery Journal 2020; 18 (6) :510-518
حقیقی ماه منیر، اولادبنی آدم خاطره، محدثی حمیده، رسولی جواد. بررسی تأثیر مشاوره حمایتی فردی بر حمایت اجتماعی درک شده در مادران با بارداری ازدست‌رفته: یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی. مجله پرستاری و مامایی. 1399; 18 (6) :510-518

1- استادیار روانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
2- دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران (نویسنده مسئول) ، oladbaniadam@Gmail.com
3- مرکز تحقیقات چاقی مادر و کودک، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
4- گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی، دانشگاه علوم پزشکی، ارومیه، ایران
پیش‌زمینه و هدف: حاملگی درعین‌حال که تجربه‌ای شیرین در زندگی زنان است، با وقوع از دست دادن بارداری می‌تواند داستان غمناکی شود که حدود یک‌چهارم بارداری‌ها را در بر می‌گیرد. یکی از مواردی که می‌تواند تأثیر محافظتی برای این والدین به‌خصوص مادران داشته باشد وجود شبکه حمایتی قوی از جانب خانواده می‌باشد. مطالعه حاضر باهدف تعیین تأثیر مشاوره حمایتی فردی بر حمایت اجتماعی درک شده در مادران با بارداری ازدست‌رفته انجام شد. روش کار: این کارآزمایی بالینی در سال 1397 روی 100 مادر با بارداری ازدست‌رفته، با نمونه‌گیری در دسترس و تخصیص تصادفی به روش بلوکه بندی انجام شد. زنان گروه مداخله 4 جلسه مشاوره و گروه کنترل مراقبت‌های معمول را دریافت کردند. داده‌ها با استفاده از پرسشنامه‌های اطلاعات دموگرافیک و حمایت اجتماعی مقیاس خانواده در 2 مرحله (پیش‌آزمون و پس‌آزمون) جمع‌آوری و با نرم‌افزار SPSS-22 و آزمون‌های آماری کای دو، تست دقیق فیشر، تی زوج و تی مستقل با سطح معنی‌داری 05/0 مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: نتایج نشان داد تفاوت معنادار آماری در مشخصات جمعیت شناختی و مامایی واحدهای پژوهش به‌غیراز داشتن فرزند زنده (039/0P=) و شغل همسر (016/0P=) بین دو گروه کنترل و مداخله وجود نداشت. میانگین نمرات حمایت اجتماعی در گروه مداخله (73/2±88/10) و گروه کنترل (89/2±28/10) ازنظر آماری در زمان شروع مداخله تفاوت معناداری نداشت (28/0=P). پس از مداخله، میانگین نمرات حمایت اجتماعی در گروه مداخله (38/1±40/16) و گروه کنترل (82/2±56/10) بود. این تفاوت ازنظر آماری معنادار بود (001/0>P). نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج پژوهش حاضر مشاوره حمایتی فردی در زنان با بارداری ازدست‌رفته موجب افزایش درک حمایت اجتماعی و تسهیل فرآیند سازگاری می‌شود.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت