[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما :: English ::
:: دوره 17، شماره 10 - ( دی 1398 ) ::
جلد 17 شماره 10 صفحات 758-766 برگشت به فهرست نسخه ها
سطوح و پیشگویی‌کننده‌های درشت مغذی‌ها در شیر رسیده انسان
سویل حکیمی1 ، لیلا زینالی 2، عزیزه فرشباف خلیلی1 ، رقیه نوری زاده1 ، محمدباقر حسینی1 ، شیرین خطیب شهیدی1
1- علوم پزشکی تبریز
2- علوم پزشکی تبریز ، leilazeynali58@yahoo.om
چکیده:   (527 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: تغذیه با شیر مادر به خاطر منافعی که برای کاهش عوارض و مرگ‌و‌میر نوزاد و کمک به کنترل هزینه­های مراقبت­های بهداشتی دارد، یک استراتژی مهم در بهداشت عمومی به شمار می­آید.
شیر مادر با دارا بودن درشت مغذی­ها و ریزمغذی‌های متنوع، نقش تغذیه‌ای و بیولوژیکی خود را در رشد و تکامل بهینه نوزاد ایفا می­کند. با توجه به اهمیت تغذیه با شیر مادر، این مطالعه باهدف تعیین سطوح و پیشگویی­کننده­های درشت مغذی­ها در شیر رسیده انسان انجام شد.
مواد و روش‌ها: این مطالعه توصیفی - تحلیلی در طی ماه­های مهر تا بهمن سال 1397 در شهر تبریز انجام شد. تعداد 102 نفر از زنان زایمان کرده به روش سزارین یا واژینال با رعایت معیارهای ورود و خروج، با استفاده از نمونه­گیری در دسترس، انتخاب شدند. نمونه شیر رسیده مادران در روز 1±15 بعد از زایمان جمع‌آوری‌شده و با استفاده از دستگاه لاکتواسکن، درشت مغذی­های شیر (لاکتوز، چربی، پروتئین( و همچنین میزان انرژی شیر سنجیده شد.
یافته ­ها: میانگین لاکتوز، پروتئین، چربی و انرژی شیر رسیده مادران در هر دو گروه به ترتیب عبارت بودند از:g/ml(30/7)، g/ml(78/2)، g/ml(65/3) و kcal/ml(81/68).
فاکتورهای مؤثر بر مقادیر لاکتوز و چربی شیر مادران در هر دو گروه به ترتیب عبارت بودند از: وزن فعلی مادر، وزن تولد نوزاد و روش زایمان.
نتیجه ­گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که متغیرهایی مانند روش زایمان، پیشگویی­کننده­ی سطوح درشت مغذی­ها در شیر مادر هستند و آنچه مربوط به نتایج آنالیز چند متغیره می­شود حاکی از آن است که در شیر مادرانی که زایمان واژینال داشتند سطح لاکتوز بالاتر بود. با توجه به اهمیت درشت مغذی­ها در رشد و سلامت نوزاد، توجه به این فاکتورها و خصوصاً ترویج روش زایمان واژینال از اهمیت بالایی برخوردار است.
واژه‌های کلیدی: شیر رسیده انسان، نوع زایمان، درشت مغذی، لاکتوز
متن کامل [PDF 423 kb]   (133 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مامایی
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

hakimi S, zeynali L, farshbaf khalili A, nourizadeh R, hosseini M B, khatibshahidi S. LEVELS AND PREDICTORS OF MACRONUTRIENTS IN MATURE HUMAN MILK. Nurs Midwifery J. 2020; 17 (10) :758-766
URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-3932-fa.html

حکیمی سویل، زینالی لیلا، فرشباف خلیلی عزیزه، نوری زاده رقیه، حسینی محمدباقر، خطیب شهیدی شیرین. سطوح و پیشگویی‌کننده‌های درشت مغذی‌ها در شیر رسیده انسان. مجله پرستاری و مامایی. 1398; 17 (10) :758-766

URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-3932-fa.html



دوره 17، شماره 10 - ( دی 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله پرستاری و مامایی Nursing And Midwifery Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4212