دوره 18، شماره 8 - ( آبان 1399 )                   جلد 18 شماره 8 صفحات 652-644 | برگشت به فهرست نسخه ها

janghoranian Z, aboutalebi M, sayahh A, baradaranfard F, shaali M, mosleh S. VALUATION OF NEWBORN CARE STANDARDS APPLIED BY OPERATING ROOM PERSONNEL AFTER CAESARIAN SECTION. Nursing and Midwifery Journal 2020; 18 (8) :644-652
جانقربانیان زهرا، ابوطالبی محمد صادق، سیاح امیرحسین، برادران فرد فرشته، شاعلی مهسا، مصلح سرور. میزان رعایت استانداردهای مراقبت از نوزادان تازه متولدشده توسط تکنولوژیست‌های اتاق عمل در بیمارستان‌های منتخب دانشگاه علوم پزشکی اصفهان. مجله پرستاری و مامایی. 1399; 18 (8) :644-652

1- دانشجوی کارشناسی اتاق عمل، عضو کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
2- کارشناسی ارشد مراقبت‌های ویژه، عضو مرکز تحقیقات مراقبت‌های پرستاری و مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
3- دانشجوی کارشناسی اتاق عمل، عضو کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
4- کارشناسی ارشد اتاق عمل، مربی گروه اتاق عمل، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
5- کارشناسی ارشد مامایی، عضو کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
6- کارشناسی ارشد اتاق عمل، مربی گروه اتاق عمل، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران(نویسنده مسئول) ، mosleh22@yahoo.com
چکیده:   (2079 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: رعایت استانداردها در مراقبت از نوزاد به‌ویژه در اتاق عمل و بلافاصله بعد از جراحی سزارین، برای جلوگیری از عوارض نوزادی، کاهش هزینه‌ها و مدت بستری در بیمارستان ضروری می‌باشد. هدف از این مطالعه بررسی میزان رعایت استانداردهای مراقبتی از نوزادان تازه متولدشده توسط تکنولوژیست‌های اتاق عمل پس از جراحی سزارین می‌باشد. مواد و روش: مطالعه حاضر از نوع توصیفی- مقطعی می‌باشد که بر روی 212 نفر از تکنولوژیست‌های اتاق عمل‌های دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سال ۱۳۹۸ انجام گردید. در این مطالعه به سه‌گام ارزیابی (تهیه استانداردهای مراقبتی، تعیین وضعیت موجود و مقایسه آن با استانداردها) پرداخته شد. چک‌لیست شامل ۶۰ سؤال بود که در سه حیطه فرایندهای اتاق عمل قبل و پس از تولد نوزاد و اتاق پس از زایمان (ریکاوری) تدوین گردید و جهت ارزیابی مورداستفاده قرار گرفت. یافته‌ها: نتایج حاصل از مطالعه حاضر نشان داد که میزان رعایت استانداردهای مراقبتی توسط تکنولوژیست‌های اتاق عمل به‌طورکلی در سطح مطلوب 24/79 درصد، در سطح متوسط ۰۴/۱۶ درصد و در سطح نامطلوب ۷۲/۴ درصد و در سطح عدم رعایت صفر درصد بود. نتیجه‌گیری: پژوهش حاضر نشان داد که تکنولوژیست‌های اتاق عمل به‌طور کامل استانداردهای مربوط به مراقبت از نوزاد را رعایت نمی‌کنند و همین امر نشان‌دهنده آن است که برگزاری کلاس‌های آموزشی ضمن خدمت طبق پروتکل‌های به روز جهانی، در رابطه با استانداردهای مراقبتی از نوزاد نه‌تنها برای پرستاران و ماماهای بخش بلکه برای تکنولوژیست‌های اتاق عمل که در تماس مستقیم با نوزادان حاصل از سزارین هستند، از اهمیت بالایی برخوردار است.
واژه‌های کلیدی: مراقبت، نوزادان، اتاق عمل، سزارین