دوره 19، شماره 2 - ( اردیبهشت 1400 )                   جلد 19 شماره 2 صفحات 108-97 | برگشت به فهرست نسخه ها

sakhaei F S, Fattah Moghadam L, Sahbaei F. THE ROLE OF BODY MASS INDEX ON MENTAL HEALTH OF FEMALE HIGH SCHOOL STUDENTS IN TEHRAN. Nursing and Midwifery Journal 2021; 19 (2) :97-108
سخائی فاضله سادات، فتاح مقدم لادن، صحبائی فائزه. بررسی نقش شاخص توده بدنی در سلامت روان دانش‌آموزان دبیرستان‌های دخترانه تهران. مجله پرستاری و مامایی. 1400; 19 (2) :97-108

1- کارشناس ارشد روان پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- گروه روان پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
3- گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران (نویسنده مسئول) ، fsahbaei@sbmu.ac.ir
پیش‌زمینه و هدف: امروزه چاقی و اضافه‌وزن به دلیل سبک‌های غذایی اشتباه و سبک زندگی نامناسب یکی از مشکلات و چالش‌های جدید تهدیدکننده سلامت نوجوانان محسوب شود. مطالعه حاضر باهدف بررسی نقش شاخص توده بدنی در سلامت روان دانش‌آموزان دبیرستان‌های دخترانه تهران در سال 97 انجام شد. مواد و روش کار: این مطالعه توصیفی می‌باشد که در سال 1397 انجام شد. تعداد 270 نفر از دانش‌آموزان شهر تهران که دارای معیارهای ورود به مطالعه بودند، به‌صورت تصادفی انتخاب شدند. اطلاعات موردنیاز با استفاده از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و سنجش سلامت روانی جمع‌آوری شد. تجزیه‌وتحلیل داده‌ها با بهره‌گیری از SPSS نسخه 24 و با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی (آزمون ANOVA) صورت گرفت. یافته‌ها: بر اساس یافته‌ها بیشترین درصد نوجوانان (60 درصد) دارای وزن عادی و کمترین درصد آن‌ها (3/3 درصد) چاق بوده‌اند. علاوه بر این، اکثر نوجوانان دارای مشکلات خفیف در اکثر معیارهای سنجش آسیب‌شناسی روانی را دارا بوده‌اند. بیشترین درصد نوجوانان (7/46) دارای مشکلات خفیف و کمترین درصد آن‌ها (7/6) بدون مشکل، در حیطه ترس مرضی بوده‌اند. درنهایت بررسی‌ها نشان داد ارتباط معنی‌داری بین شاخص توده بدنی و اختلال ترس مرضی در نوجوانان وجود دارد (01/0= p). نتیجه‌گیری: چاقی باعث ایجاد اثرات متعددی بر سلامت روان نوجوانان ازجمله شکایات جسمانی، افسردگی، اضطراب و ترس مرضی دارد. انجام اقدامات و برنامه‌ریزی‌های اصولی جهت اصلاح سبک زندگی و الگوهای تغذیه‌ای و همچنین ارتقا سلامت روان دانش‌آموزان ضروری می‌باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانپزشکی- روان شناسی