دوره 18، شماره 10 - ( دی 1399 )                   جلد 18 شماره 10 صفحات 765-759 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghodsiastan P, Alilou L, Hemmati M, Rasouli J. Evaluation of clinical decision models of hemodialysis nurses in Urmia in 2020-2021. Nursing and Midwifery Journal 2021; 18 (10) :759-765
قدسی آستان پریسا، آلیلو لیلا، همتی معصومه، رسولی جواد. بررسی مدل‌های تصمیم‌گیری بالینی پرستاران همودیالیز ارومیه در سال 99-1398. مجله پرستاری و مامایی. 1399; 18 (10) :759-765

1- کارشناس ارشد، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
2- استادیار پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران (نویسنده مسئول)
3- دانشیار پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
4- استادیار آمار زیستی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
پیش‌زمینه و هدف: پرستار مسئول مراقبت مستقیم از بیماران تحت همودیالیز می­باشد و تصمیم‌گیری پرستاران همودیالیز نقش بسیار مهمی در سرنوشت بالینی بیماران دارند. با توجه به اهمیت تصمیم­گیری پرستاران این مطالعه باهدف تعیین مدل­های تصمیم‌گیری بالینی پرستاران همودیالیز در بیمارستان­های ارومیه انجام گرفت. مواد و روش کار: پژِوهش حاضر یک پژوهش توصیفی است که به‌صورت مقطعی بر روی 60 پرستار شاغل در بخش­های همودیالیز بیمارستان­های علوم پزشکی ارومیه صورت گرفت که نمونه­ها به‌صورت تمام شماری انتخاب شدند. برای جمع­آوری اطلاعات از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه تصمیم­گیری بالینی لوری و سالانترا استفاده شد. داده­ها با استفاده از نرم­افزار 16SPSS- مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفت. یافته­ها: یافته­های پژوهش نشان داد که 67/11 درصد از پرستاران همودیالیز دارای مدل تصمیم­گیری شهودی،33/73 درصد دارای مدل تصمیم­گیری تحلیلی-شهودی و 15 درصد دارای مدل تصمیم­گیری تحلیلی هستند. نتایج حاکی از آن است که پرستاران همودیالیز بیشتر از تصمیم­گیری تحلیلی-شهودی بهره می­برند. بحث و نتیجه­گیری: با توجه به یافته­های این مطالعه می­توان نتیجه گرفت پرستاران همودیالیز از هر سه مدل تصمیم­گیری استفاده می­کنند. با توجه به اینکه تصمیم­گیری تحلیلی یعنی استفاده از دانش به‌روز و انجام تصمیم­گیری صحیح با توجه به اطلاعات به‌روز، پرستاران باید برای تصمیم­گیری تحلیلی آموزش ببینند و تلاش­های مداوم برای حمایت و تقویت استفاده پرستاران از این مدل تصمیم­گیری صورت بگیرد.
نوع مطالعه: کیفی | موضوع مقاله: پرستاری