dabirmoghadam P, Yazdani N, Aghazadeh K, Jafari M, Sohrabpour S, Erfanian R. DETERMINATION OF THE PREVALENCE OF OCCULT NECK LYMPH NODE INVOLVEMENT IN PATIENTS WITH LARYNGEAL SQUAMOUS CELL CARCINOMA. Nursing and Midwifery Journal 2020; 18 (6) :460-466
URL:
http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-4151-fa.html
دبیرمقدم پیمان، یزدانی نسرین، آقازاده کیوان، جعفری مهرداد، سهراب پور سعید، عرفانیان رضا. تعیین میزان فراوانی درگیری پنهان غدد لنفاوی گردن در مبتلایان به سرطان سلول سنگفرشی حنجره (در بیمارستان امیراعلم بین سالهای 91 تا 96). مجله پرستاری و مامایی. 1399; 18 (6) :460-466
URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-4151-fa.html
1- دانشیار گروه گوش و گلو و بینی دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
2- استادیار گروه گوش و گلو و بینی دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران (نویسنده مسئول) ، aghazadeh@sina.tums.ac.ir
3- استادیار گروه گوش و گلو و بینی دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده: (5373 مشاهده)
پیشزمینه و هدف: سرطان سلول سنگفرشی 85 درصد بدخیمیهای حنجره را شامل میشود. در برخی موارد غدد لنفاوی علیرغم اینکه درگیر سرطان شدهاند هیچ علائم خاصی را از خود بروز نمیدهند. مطالعات قبلی نشان دادهاند میزان عود بیماری در بیمارانی که تحت درمان دیسکسیون انتخابی غدد لنفاوی گردن قرارمی گیرند بهطور معنیداری پایینتر از بیمارانی است که این عمل در آنها صورت نمیگیردس. در این مطالعه بر آن شدیم تا میزان فراوانی درگیری پنهان غدد لنفاوی گردن را در مبتلایان به سرطان سلول سنگفرشی حنجره بررسی نموده و از این طریق گام مهمی در انجام هدفمند دیسکسیون انتخابی غدد لنفاوی گردن در این بیماران برداریم.
مواد و روشها: این مطالعه از نوع توصیفی، گذشتهنگر و مقطعی بوده و شامل بررسی پرونده بالینی بیماران مبتلا به سرطان حنجره مراجعهکننده به بیمارستان امیراعلم طی 5 سال از آغاز سال 1391 لغایت پایان سال 1396 است که پس از بررسیهای بالینی و رادیولوژیک نشان داده شد که 66 نفر آنان مبتلا به سرطان سلول سنگفرشی حنجره و در مرحله N0 هستند این گروه از بیماران بهعنوان نمونه آماری تحقیق در نظر گرفته شدند. تعدادی از بیماران با وضعیت مشابه به دلیل کامل نبودن اطلاعات پرونده از مطالعه خارج شدند. نهایتاً" دادهها پس از جمعآوری بهوسیله نرمافزار SPSS V.22 آنالیز شد.
یافتهها: از مجموع بیماران موردمطالعه 29 نفر (44 درصد) مبتلا به سرطان چاکنای، 29 نفر (44 درصد) مبتلا به سرطان فوق چاکنای و 8 نفر (12 درصد) مبتلا به سرطان زیر چاکنای بودند. در بین این بیماران در 26 نفر (5/39 درصد) متاستاز به غدد لنفاوی وجود داشت (متاستاز پنهان یافت شده در پاتولوژی بعد از عمل). در 40 نفر (5/60 درصد) متاستاز در غدد لنفاوی وجود نداشت. از 26 بیماری که متاستاز غدد لنفاوی داشتند 11 مورد مبتلا به سرطان چاکنای و 13 بیمار مبتلا به سرطان فوق چاکنای و 2 مورد مبتلا به سرطان زیر چاکنای بودند.
بحث و نتیجهگیری: نظر به شیوع نزدیک به 20 درصدی متاستاز مخفی غدد لنفاوی در مبتلایان به سرطان سلولهای سنگفرشی حنجره که در مرحله 0N هستند توصیه میشود در کنار جراحی تومور نسبت به دیسکسیون انتخابی غدد لنفاوی گردن اقدام گردد چراکه این اقدام سبب کاهش عود بیماری در بیماران موردنظر خواهد شد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
پزشکی