دوره 19، شماره 1 - ( فروردین 1400 )                   جلد 19 شماره 1 صفحات 66-51 | برگشت به فهرست نسخه ها

Atapour M, Sadat Hoseini A S, Negarandeh R. THE CONCEPT OF HOPE IN PATIENTS WITH MULTIPLE SCLEROSIS: CONCEPT ANALYSIS BY RODGERS’ EVOLUTIONARY METHOD. Nursing and Midwifery Journal 2021; 19 (1) :51-66
عطاپور مهناز، سادات حسینی اکرم السادات، نگارنده رضا. مفهوم امید در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس: تحلیل مفهوم به روش تکاملی راجرز. مجله پرستاری و مامایی. 1400; 19 (1) :51-66

1- دانشجوی دکتری تخصصی پرستاری داخلی جراحی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشکده پرستاری و مامایی، تهران، ایران
2- دانشیار گروه آموزشی پرستاری کودکان، عضو مرکز تحقیقات قرآن، علوم حدیث و طب دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشکده پرستاری و مامایی، تهران، ایران، (نویسنده مسئول) ، ashoseini@tums.ac.ir
3- استاد، گروه آموزشی پرستاری بهداشت جامعه و سالمندی، مرکز تحقیقات مراقبت‌های پرستاری و مامایی دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده:   (1977 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: اﻣید یکی از ﻧﻴﺎزﻫﺎی رواﻧـﻲ انسان اﺳﺖ که در پرستاری اهمیت زیادی دارد. مطالعات در این زمینه نیز نشان می­دهد که پرستاران به علت تعاملات زیاد خود با بیماران، در ایجاد امید نقش مهمی دارند. این مفهوم در پرستاری به­خصوص در بیماران مبتلا به مولتیپل­اسکلروزیس مبهم باقی مانده است. شناخت هر چه بیشتر این مفهوم می­تواند پرستاران را در ارائه مراقبت­های پرستاری یاری دهد. پژوهش حاضر باهدف تحلیل مفهوم امید در بیماران مبتلا به مولتیپل­اسکلروزیس ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از روﻳﻜﺮد ﺗﻜﺎﻣﻠﻲ راﺟﺮز ﺻﻮرت ﮔﺮﻓﺘﻪ اﺳﺖ. روش­ کار: اﻳﻦ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ، با روﻳﻜﺮد ﺗﻜﺎﻣﻠﻲ ﺗﺤﻠﻴﻞ ﻣﻔﻬﻮم راﺟﺮز انجام ﺷﺪه اﺳﺖ. در مرحله مرور متون، ﭘﺎﻳﮕﺎه­های اطلاعاتی Science Direct، Springer، Google Scholar، PubMed، Proquest، Magiran، Iran medex، SID، Embase، Scopus، Ovid با استفاده از کلیدواژه‌های مفهوم امید، انتظار، ایمان، باور، آرزو، مولتیپل اسکلروزیس، پرستاری، Nursing، Hope concept، Hope، Wish، Belief، Faith، Expectation و Multiple Sclerosis بدون محدودیت زمانی جستجو گردید. درمجموع 17 موردمطالعه اﻧﺘﺨﺎب ﺷﺪﻧﺪ. تجزیه‌وتحلیل متن مقالات منتخب به روش ﺗﺤﻠﻴﻞ درون­ﻣﺎﻳﻪ­ای و استقرایی انجام گردید. یافته­ ها: در این مطالعه ویژگی­های این مفهوم تحت عنوان برتری، دستیابی به اهداف، تعادل بین دوگانگی عاطفی و درونی و دید مثبت نسبت به آینده تعیین گردید. پیشایندهای این مفهوم در دو بعد عوامل فردی و عوامل محیطی-اجتماعی و پیامدهای آن در دو بعد جسمی و روانی شناسایی گردید. نتیجه­ گیری: یافته­های این مطالعه با واضح­سازی مفهوم امید در بیماران مبتلا به مولتیپل­اسکلروزیس، می­تواند به توسعه نظریه­ها و تئوری­ها و حتی ساخت ابزارهای موردنیاز کمک کند.
نوع مطالعه: کیفی | موضوع مقاله: پرستاری