دوره 18، شماره 12 - ( اسفند 1399 )                   جلد 18 شماره 12 صفحات 941-933 | برگشت به فهرست نسخه ها

kalantari meybodi M S, alizadeh S. THE EFFECTS OF COVID-19 ON PREGNANCY: A REVIEW STUDY. Nursing and Midwifery Journal 2021; 18 (12) :933-941
کلانتری میبدی محمدسعید، علی زاده سمیه. تأثیر بیماری کرونا بر بارداری: یک مطالعه مروری. مجله پرستاری و مامایی. 1399; 18 (12) :933-941

1- دستیار تخصصی طب ایرانی، دانشکده طب ایرانی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، اردکان، یزد، ایران
2- دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران جنوب، تهران، ایران (نویسنده مسئول) ، smy.alz64@gmail.com
پیش‌زمینه و هدف: ویروس COVID-19 برای اولین بار در دسامبر 2019 در ووهان چین گزارش شد و سازمان بهداشت جهانی شیوع آن را یک نگرانی بین‌المللی اعلام کرد. زنان باردار ازجمله گروه‌های پرخطری محسوب می‌شوند که ابتلا به COVID-19 می‌تواند سلامت آن‌ها را به خطر اندازد. ازآنجاکه این بیماری می‌تواند تأثیر مستقیمی بر میزان مرگ‌ومیر مادر و جنین داشته باشد، این مطالعه باهدف شناخت و ارزیابی بیشتر و دقیق‌تر عوارض بیماری کرونا در زنان باردار انجام گرفته است.  مواد و روش‌ها: در این مطالعه مروری نقلی، جستجو در پایگاه‌های اطلاعاتی معتبر Pubmed, SID, Magiran, Scopus, Web of Science و بدون محدودیت زمانی تا تاریخ اکتبر سال 2020 و با استفاده از کلیدواژه‌های بیماری کروناویروس ۲۰۱۹، حاملگی، زنان حامله و معادل انگلیسی آن‌ها انجام گرفت و با توجه به معیارهای ورود درنهایت 26 مقاله موردبررسی قرار گرفت. یافته‌ها: یافته‌های حاصل از این مطالعه نشان داد که شایع‌ترین عوارض مادری و جنینی گزارش‌شده در زنان باردار مبتلا به COVID-19 شامل حوادث ترومبوتیک، سندروم دیسترس حاد تنفسی، استرس جنینی، زایمان زودرس، تب پس از زایمان، پارگی زودرس غشا، خونریزی واژینال و پره اکلامپسی بودند و شایع‌ترین تأثیر COVID-19 در زنان باردار بر سیستم‌های انعقادی، ایمونولوژیک و قلبی ریوی می‌باشد. نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد ابتلای زنان باردار به COVID-19 می‌تواند شدت بیماری و عوارض آن را افزایش دهد و باعث به خطر افتادن سلامت مادر و جنین شود.
متن کامل [PDF 503 kb]   (1982 دریافت)
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: مامایی