دوره 18، شماره 12 - ( اسفند 1399 )                   جلد 18 شماره 12 صفحات 964-956 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nasiri E, Shabanzad S. Examining the experiences of operating room staff in dealing with patients with covid-19 - a qualitative study. Nursing and Midwifery Journal 2021; 18 (12) :956-964
نصیری ابراهیم، شعبان زاد سارا. بررسی تجارب کارکنان اتاق عمل در مواجهه با بیماران مبتلا به کووید 19: یک مطالعه کیفی. مجله پرستاری و مامایی. 1399; 18 (12) :956-964

1- ستادیار گروه هوشبری و اتاق عمل، دانشکده پیراپزشکی ساری، مرکز تحقیقات طب سنتی و مکمل و پژوهشکده اعتیاد ساری، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
2- دانشجوی کارشناسی ارشد اتاق عمل، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پیراپزشکی ساری، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران (نویسنده مسئول) ، shabanzad2982@gmail.com
پیش‌زمینه و هدف: در اواخر سال 2019 یک سندرم حاد تنفسی که بر اثر کرونا ویروس 2 ایجاد شد، در ووهان چین به همه‌گیری منجر شد. شیوع این بیماری به‌طور قابل‌توجهی بالاتر از سایر بیماری‌های مسری است. تولید آئروسل در عمل‌های جراحی لاپاراسکوپی و آندوسکوپی و در هنگام استفاده از کوتر به میزان قابل‌توجهی افزایش می‌یابد. در مواجهه با پاندمی کرونا کادر پزشکی تحت آسیب‌های جسمی و فشارهای روانی بیشتری قرار دارند. مواد و روش‌ها: این مطالعه به‌صورت کیفی از نوع پدیدارشناسی بر روی 14 مشارکت‌کننده از کارکنان اتاق عمل با نمونه‌گیری هدفمند تا اشباع کامل اطلاعات انجام شد. داده‌ها توسط مصاحبه نیمه ساختاریافته جمع‌آوری گردید و با استفاده از نرم‌افزار word ثبت گردید. گویه‌ها استخراج شد و از روش تحلیل محتوای کیفی کلایزی برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها استفاده شد. یافته‌ها: با تجزیه‌وتحلیل داده‌ها درون‌مایه اصلی با عنوان "شکوفایی و بروز عملکرد درخشان روانی عاطفی علمی" شامل سه زیر طبقه "تلاطم‌های ذهنی در مواجهه با بیماران مبتلا به کووید-19، به‌کارگیری تدابیر پیشگیرانه جهت مهار انتشار کووید-19، مشکلات و تأثیرات منفی پاندمی کووید-19 بر کارکنان اتاق عمل و مقابله با آن‌ها" استخراج گردید. بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به مخاطرات شغلی کارکنان اتاق عمل و فشار روانی به دلیل مواجهه با بیماران مبتلا به کووید-19 پیشنهاد می‌گردد برخورداری از مشاوره روانشناسی، تأمین نیروی انسانی و امکانات رفاهی بیشتر برای کارکنان درمان بکار گرفته شود.
نوع مطالعه: کیفی | موضوع مقاله: پرستاری