دوره 20، شماره 5 - ( مرداد 1401 )                   جلد 20 شماره 5 صفحات 378-370 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hosseini F, Masudi N, Mohamadi E. CANCER PATIENTS' EXPERIENCE OF BARRIERS TO PARTICIPATION IN CHEMOTHERAPY: A QUALITATIVE CONTENT ANALYSIS. Nursing and Midwifery Journal 2022; 20 (5) :370-378
حسینی فاطمه، مسعودی نگین، محمدی عیسی. تجربه بیماران مبتلا به سرطان از موانع شرکت در شیمی‌درمانی: تحلیل محتوی کیفی. مجله پرستاری و مامایی. 1401; 20 (5) :370-378

1- استادیار، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران
2- استاد پرستاری، گروه پرستاری داخلی جراحی، دانشکده پرستاری و مامایی، مرکز تحقیقات پرستاری تروما، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران (نویسنده مسئول) ، fati1317@gmail.com
3- استاد پرستاری، گروه آموزش پرستاری، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
اهمیت آن برخی از بیماران در انجام آن سهل‌انگاری می‌کنند. هدف این مطالعه بررسی تجربه بیماران از موانع شرکت در شیمی‌درمانی بود.
مواد و روش کار: مطالعه حاضر یک مطالعه کیفی است که با استفاده از مصاحبه عمیق و نیمه ساختارمند با 44 مشارکت‌کننده انجام شد. داده‌ها به روش تحلیل محتوای قراردادی با استفاده از نرم‌افزار MAXQDA نسخه 10 مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفتند.
یافته‌ها: با تجزیه‌وتحلیل یافته‌ها نه زیر طبقه مشتمل بر 1_عدم دریافت حمایت از محیط اطراف، 2_ تنگناهای فرهنگی و اجتماعی در مقابل شیمی‌درمانی، 3_ درماندگی‌های شخصی بیمار، 4_ باورهای شخصی بیمار، 5_ عدم تطابق با شرایط بیماری و درمان، 6_شرایط اقتصادی بیمار، 7-فراهم نبودن امکانات درمانی مناسب، 8_ مهارت حرفه‌ای ضعیف کادر درمان، و 9_ پیامد بد باوجود درمان بود. این زیر طبقات درنهایت در سه طبقه اصلی 1- عدم دریافت حمایت از محیط اطراف، 2- موانع مربوط به شخص بیمار، و 3- موانع مربوط به درمان قرار گرفتند.
بحث و نتیجه‌گیری: تجربه بیماران نشان داد سه مانع اصلی در برابر شیمی‌درمانی وجود دارد. مقابله با برخی از این موانع به آموزش به بیمار و خانواده و همچنین به تغییرات خرد و کلان در سطح مراکز درمانی نیاز دارد. برخی دیگر به تغییرات ساختاری در فرهنگ جامعه و سیاست‌گذاری‌های وزارت بهداشت و درمان نیاز دارد.
نوع مطالعه: کیفی | موضوع مقاله: پرستاری