دوره 19، شماره 6 - ( شهریور 1400 )                   جلد 19 شماره 6 صفحات 515-507 | برگشت به فهرست نسخه ها

shahrjerdi S, Golpaegany M, karimi H, Karimi S. THE EFFECT OF PILATES ON PAIN AND DISABILITY OF WOMEN WITH LOW BACK PAIN FOLLOWING SPINAL ANESTHESIA IN CESAREAN SECTION. Nursing and Midwifery Journal 2021; 19 (6) :507-515
شهرجردی شهناز، گلپایگانی مسعود، کریمی هدی، کریمی سیمین. تأثیر تمرینات پیلاتس بر درد و ناتوانی زنان مبتلا به کمر درد متعاقب بی حسی نخاعی در سزارین. مجله پرستاری و مامایی. 1400; 19 (6) :507-515

1- دانشیار طب ورزش، دانشگاه اراک، اراک، ایران (نویسنده مسئول) ، s-shahrjerdi@araku.ac.ir
2- دانشیار حرکات اصلاحی و آسیب شناسی ورزشی، دانشگاه اراک، اراک، ایران
3- مربی امدادگر ورزشی، دانشگاه اراک، اراک، ایران
4- گروه مامائی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اراک، اراک، ایران
چکیده:   (1907 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: یکی از روش‌های انتخابی بیهوشی در عمل سزارین، بی حسی نخاعی است. کمردرد، دومین عارضه شایع بعد از سردرد، متعاقب بی حسی نخاعی در سزارین می‌باشد. هدف از این مطالعه تأثیر تمرینات پیلاتس بر شدت درد و ناتوانی زنان مبتلا به کمر درد متعاقب بی حسی نخاعی در سزارین می‌باشد. روش کار: این مطالعه از نوع نیمه تجربی است، 40 زن با میانگین سن 75/4 ±4/29 سال مبتلا به کمردرد متعاقب بی حسی نخاعی بعد از سزارین در آن شرکت کرده­اند. افراد شرکت کننده به‌طور تصادفی در دو گروه تمرینات پیلاتس (مدت 8 هفته، 3 بار در هفته، هر جلسه 60-45 دقیقه) و کنترل (هیچ‌گونه فعالیت منظم ورزشی نداشتند) قرار گرفتند. میزان درد و ناتوانی به ترتیب با استفاده از پرسشنامه­های درد کیوبک و اسوستری قبل و بعد از مداخله انجام شده است. تحلیل آماری داده‌ها از طریق نرم افزار SPSS نسخه 25 و با استفاده از آزمون شاپیرو-ویلک آزمون t وابسته و آزمون t مستقل در سطح اطمینان 95 درصد (05/0 p≤) انجام شد. یافته‌ها: گروه­های پژوهش از نظر سن، توده بدنی، پاریتی، سن بارداری و وزن نوزاد موقع تولد تفاوت آماری معنی­داری با هم نداشتند. میانگین میزان درد به ترتیب در پیش و پس‌آزمون از 13/56 به 8/39 (013/0 p=) و ناتوانی از 27/40 به 13/26 (018/0 p=) در گروه تمرینات پیلاتس نسبت به گروه کنترل، درد از 07/54 به 23/53 و ناتوانی از 7/48 به 6/49 (05/0p>) را نشان داده است. بحث و نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که هشت هفته تمرینات پیلاتس می­تواند سبب کاهش درد و بهبود ناتوانی در زنان مبتلا به کمر درد متعاقب بی­حسی نخاعی بعد از سزارین شود. پیشنهاد می­شود که ماماها در جلسات مشاوره قبل از زایمان بر اهمیت کمردرد تاکید و ورزش درمانی را توصیه کنند.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: متفرقه