دوره 19، شماره 7 - ( مهر 1400 )                   جلد 19 شماره 7 صفحات 567-558 | برگشت به فهرست نسخه ها

Purteimure S, Mohammadpuri M, Zeynali J, Ghanipour Badelbuu S. THE EFFECT OF MULTIMEDIA TRAINING ON THE OBSERVANCE OF ASEPTIC PRINCIPLES AND THE USE OF PERSONAL PROTECTIVE EQUIPMENT IN NEONATAL INTENSIVE CARE UNITS AMONG NURSES WORKING IN SHAHID MOTAHARI HOSPITAL IN URMIA IN 2019. Nursing and Midwifery Journal 2021; 19 (7) :558-567
پورتیمور سیما، محمدپوری مهناز، زینالی ژاله، غنی پور بدلبو سیما. تأثیر آموزش مولتی‌مدیا استفاده از وسایل حفاظت فردی در پروسیجرهای مختلف در عملکرد پرستاران بخش مراقبت‌های ویژه کودکان در بیمارستان شهید مطهری (ره) ارومیه در سال 1398. مجله پرستاری و مامایی. 1400; 19 (7) :558-567

1- دانشجوی دکتری پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
2- کارشناس ارشد پرستاری سلامت جامعه، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
3- مربی پرستاری کودکان، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران (نویسنده مسئول) ، ghanipourfrnzvsf@gmail.com
پیش‌زمینه و هدف: وسایل حفاظت فردی به‌عنوان تجهیزاتی برای حفاظت از انواع صدمات شغلی و پیشگیری از انتقال عفونت به دیگران می­باشند، که پرستاران مراقبت­های ویژه کودکان می­توانند با داشتن آموزش مؤثرتر مهم‌ترین نقش را در این پیشگیری از انتقال عفونت داشته باشند. بنابراین مطالعه حاضر با هدف بررسی میزان تأثیر آموزش مولتی­مدیا در استفاده از وسایل حفاظت فردی در پرستاران بخش مراقبت­های ویژه کودکان انجام شد. مواد و روش کار: این پژوهش نیمه­تجربی در بخش­های ویژه کودکان بیمارستان مطهری وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، به روش نمونه­گیری در دسترس در سال 1398 انجام شد. میزان استفاده از وسایل حفاظت فردی توسط پرستاران قبل و بعد از آموزش با استفاده از چک‌لیست خودساخته دارای روایی و پایایی تأییدشده، با حضور در شیفت­های مختلف، توسط همکار پژوهشگر (به‌صورت نامحسوس) مورد مشاهده قرار گرفت. مداخله از طریق سی­دی حاوی مولتی­مدیا در مورداستفاده از وسایل حفاظت فردی طی پروسیجرهای مختلف شامل دو فیلم آموزشی بود. سپس داده­ها با نرم‌افزار spss نسخه 16 با آزمون آنوای یک­طرفه و تی­تست آنالیز شدند. یافته‌ها: عملکرد کلی پرستاران در استفاده از وسایل حفاظت فردی بعد از آموزش مولتی­مدیا ازنظر آماری به­طور معنی­داری افزایش یافته بود (012/0p=)، که بیشترین میزان مربوط به استفاده از ماسک (001/0>p)، عینک (012/0p=) و گان (019/0p=)، غیر از دستکش (162/0p=) بود. همچنین بیشترین و کمترین میزان رعایت در پروسیجرهای مختلف بالینی به ترتیب مربوط به پروسیجرهای پونکسیون مغز استخوان (100درصد) و تعویض خون (50درصد) بودند. نتیجه‌گیری: برنامه آموزشی مولتی­مدیا با توجه به محاسنی که در رفع نیازهای آموزشی پرستاران داشت باعث افزایش میزان استفاده از وسایل حفاظت فردی در انواع پروسیجرها شد.