دوره 20، شماره 6 - ( شهریور 1401 )                   جلد 20 شماره 6 صفحات 518-510 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hosseinkhani A, Bolghanabadi N, Amerian M, Arsang-Jang S, Fayazi S. THE EFFECT OF NUTRITION EDUCATION ON AMINO ACID INTAKE IN THE WOMEN FERTILIZED BY IVF. Nursing and Midwifery Journal 2022; 20 (6) :510-518
حسین‌خانی آزاده، بلغن آبادی نسیبه، عامریان ملیحه، ارسنگ-جنگ شهرام، فیاضی ساناز. بررسی تأثیر آموزش تغذیه‌ای بر اسیدآمینه‌های دریافتی در زنان بارورشده به طریق لقاح مصنوعی. مجله پرستاری و مامایی. 1401; 20 (6) :510-518

1- مربی، گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی زنجان، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، زنجان ، ایران
2- مربی، گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی مشهد ، مشهد ، ایران
3- گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، شاهرود، ایران
4- مربی، گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی زنجان، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، شاهرود ، ایران
پیش‌زمینه و هدف: نیاز به اسیدآمینه‌ها در دوران بارداری افزایش چشمگیری می‌یابد و دریافت میزان کافی از اسیدآمینه‌های مختلف می‌تواند از بروز پیامدهای نامطلوب بارداری در مادران باردار شده از طریق لقاح مصنوعی پیشگیری نماید. مطالعه حاضر به بررسی تأثیر آموزش تغذیه بر اسیدآمینه‌های دریافتی در زنان بارورشده به طریق لقاح مصنوعی پرداخته است.
مواد و روش کار: پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی با مشارکت 170 نفر خانم باردار از طریق لقاح مصنوعی، مراجعه‌کننده به کلینیک ناباروری منتخب در شهر تهران در سال 1397 است. نمونه‌گیری به روش در دسترس انجام‌شده و تخصیص گروه‌های مداخله و کنترل به روش تصادفی ساده انجام شد. دو پرسشنامه شامل پرسشنامه سبک زندگی ازنظر تغذیه و عادات غذایی و پرسشنامه یادآمد خوراک 24 ساعته، قبل و بعد از مداخله آموزش تغذیه در 6 جلسه جهت گردآوری اطلاعات مورداستفاده قرار گرفت. تجزیه‌وتحلیل داده‌ها ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از آمار توصیفی، مقایسه میانگین و آزمون تی به ﮐﻤﮏ نرم‌افزار SPSS نسخه 20 و Nutritionist4 (N4) انجام شد.
یافته‌ها: بر اساس یافته‌های این مطالعه، خانم‌های 19 تا 45 ساله در دو گروه موردبررسی میزان دریافتی دو اسیدآمینه تیروسین و والین تغییرات معناداری نشان دادند به‌طوریکه در گروه مداخله اسیدآمینه تیروسین 173 واحد افزایش (P=0.004) و در گروه کنترل اسیدآمینه والین 529 واحد کاهش (P=0.005) داشت.
بحث و نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد مداخلات آموزشی می‌تواند در میزان دریافتی اسیدآمینه‌های مختلف تأثیرگذار باشد، لذا برای تأیید یافته‌های این مطالعه، پیشنهاد می‌شود مطالعات بیشتر در این زمینه صورت گیرد.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مامایی