دوره 20، شماره 5 - ( مرداد 1401 )                   جلد 20 شماره 5 صفحات 431-423 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ayatollahi F, Pourmovahed Z, Roozbeh B. COMPARISON OF THE ANXIETY LEVEL OF DENTISTRY AND NURSING STUDENTS OF SHAHID SADOUGHI UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCES IN YAZD, IRAN DURING THE COVID-19 PANDEMIC IN 2020. Nursing and Midwifery Journal 2022; 20 (5) :423-431
آیت اللهی فاطمه، پورموحد زهرا، روزبه بهزاد. مقایسه میزان اضطراب دانشجویان دندانپزشکی و پرستاری دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در زمان پاندمی کووید-19 در سال 1399. مجله پرستاری و مامایی. 1401; 20 (5) :423-431

1- دانشیار، گروه اندودانتیکس، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران
2- استادیار، گروه آموزش پرستاری، مرکز تحقیقات مراقبت‌های پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران
3- دستیار تخصصی، گروه اندودانتیکس، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران ، behzadroozbeh@yahoo.com
پیش‌زمینه و هدف: در طول همه‌گیری ویروس کووید-19 اضطراب دانشجویان دندانپزشکی و پرستاری در بخش‌های بیمارستان و محیط دندان‌پزشکی افزایش می‌یابد. مطالعه حاضر باهدف مقایسه اضطراب دانشجویان دندان‌پزشکی و پرستاری در زمان پاندمی کووید-19 در سال 1399 انجام گرفت.
مواد و روش کار: در این مطالعه توصیفی مقطعی، 369 نفر از دانشجویان ترم دو به بعد دندان‌پزشکی و پرستاری به روش سرشماری موردمطالعه قرار گرفتند. برای جمع‌آوری داده‌ها از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و مقیاس اضطراب بیماری کرونا (CDAS) با 18 سؤال استفاده شد. پرسشنامه از طریق اپلیکیشن واتساپ در اختیار دانشجویان قرار گرفت. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه 21 و آمارهای توصیفی و استنباطی مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفت. مقادیر p کمتر از 05/0 معنی‌دار در نظر گرفته شدند.
یافته‌ها: اضطراب دانشجویان دندانپزشکی و پرستاری در حد خفیف بوده و اختلاف معناداری ازنظر نمره اضطراب کرونا بین آن‌ها وجود نداشت. در هر دو گروه دانشجویان، میزان اضطراب در دانشجویان مؤنث بیشتر از دانشجویان مذکر بود (پرستاری 049/0 p= و دندانپزشکی 001/0 p=). در بین دانشجویان متأهل و غیربومی، بین دو گروه دانشجویان پرستاری و دندانپزشکی ازنظر نمره اضطراب اختلاف معنادار مشاهده شد (01/0p=)، که در دانشجویان دندانپزشکی بیشتر بود.
بحث و نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش، شواهد تازه‌ای را در مورد اضطراب دانشجویان دندانپزشکی و پرستاری در همه‌گیری کووید-19 مشخص ساخت. پیشنهاد می‌گردد برای کاهش اضطراب و کمک به دانشجویان دندانپزشکی و پرستاری به‌ویژه دانشجویان دختر، متأهل و غیربومی اقدامات مداخله‌ای و راهکارهای مناسب توسط مسئولین دانشگاه و مدرسین در دوران همه‌گیری انجام شود.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانپزشکی- روان شناسی