Rahmani N, Nabavian M, Seyed Nematollah Roshan F, Firouzbakht M. EXPLAINING NURSES' EXPERIENCES OF SOCIAL STIGMA CAUSED BY THE COVID-19 PANDEMIC: A PHENOMENOLOGICAL STUDY. Nursing and Midwifery Journal 2022; 20 (7) :538-548
URL:
http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-4734-fa.html
رحمانی نرگس، نبویان ماجده، سید نعمت الله روشن فاطمه سادات، فیروزبخت مژگان. تبیین تجارب پرستاران از انگ اجتماعی ناشی از پاندمی کووید-19: یک مطالعه فنومنولوژی. مجله پرستاری و مامایی. 1401; 20 (7) :538-548
URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-4734-fa.html
1- گروه پرستاری و مامایی، مرکز تحقیقات جامع سلامت، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، ایران ، na57ra@yahoo.com
2- گروه پرستاری و مامایی، مرکز تحقیقات جامع سلامت، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، ایران
3- استادیار، گروه پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی تهران، آزاد اسلامی، تهران، ایران
چکیده: (1552 مشاهده)
پیشزمینه و هدف: یکی از پیامدهای روانی و اجتماعی ابتلا به برخی بیماریها بهخصوص بیماریهای واگیردار در هر جامعهای، ترس و وحشت بیمار از واکنشهای اجتماعی، انگ بیماری و عامل انتقال بودن است که به خاطر هجمه سنگین این بیماری بر ابعاد مختلف جامعه، به این مهم توجه چندانی نشده است. ازاینرو مطالعه حاضر باهدف تبیین تجارب زیسته پرستاران از انگ اجتماعی مرتبط با پاندمی کووید-19 انجام شد.
مواد و روش کار: این مطالعه کیفی به روش آنالیز پدیدارشناسی تفسیری در بین سالهای 1400 و 1401 انجام شد. مشارکتکنندگان از بین پرستاران بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی بابل که تجربه مراقبت از بیمار مبتلا به کووید-19 و انگ اجتماعی را داشتند، بهصورت هدفمند 12 نفر انتخاب شدند. دادهها با مصاحبههای نیمه ساختار و فردی جمعآوری و بهصورت همزمان و مستمر با روش ون-منن تحلیل شدند.
یافتهها: تجارب زیسته پرستاران در مراقبت از بیمار مبتلا به کووید-19 شامل 3 طبقه اصلی و 6 زیرطبقه میشود که طبقات اصلی عبارتاند از: 1. احساسات متناقض (تنشهای روانی و نگرش مثبت)؛ 2. طردشدگی (منزوی شدن و رانده شدن همهجانبه) و 3. راهکارهای سازگاری (خودآگاهی با گذشت زمان و نقش مؤثر رسانهها).
بحث و نتیجهگیری: طبق یافتههای مطالعه حاضر، نیاز به سازوکارهایی توسط مدیران و مسئولین جهت بررسی سطح سلامت روان پرستاران شاغل در بخش کووید- 19 وجود دارد، تا با شناسایی نیازهای روانشناختی حاصل از انگ اجتماعی کادر درمان شاغل در بخش کووید کیفیت مراقبت از بیمار را ارتقا بخشند. علاوه بر این، بر اساس یافتههای حاصل میتوان با طراحی مداخلات روانی اجتماعی مربوط به انگ زدایی مانند برگزاری دورههای مدیریت استرس و آموزش تابآوری و انجام مشاورههای روانشناختی در راستای ارتقا سلامت روان این گروه و خانوادههای آنها گام برداشت.
نوع مطالعه:
کیفی |
موضوع مقاله:
پرستاری