hoseinzad A, khademi A, tasbihsazan R, khalilzadeh R. THE EFFECTIVENESS OF EMOTION REGULATION INTERVENTION ON THE INTENSITY OF FATIGUE AND EXISTENTIAL ANXIETY OF WOMEN WITH MULTIPLE SCLEROSIS (MS). Nursing and Midwifery Journal 2022; 20 (7) :529-537
URL:
http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-4737-fa.html
حسین زاد آسیه، خادمی علی، تسبیح سازان مشهدی سید رضا، خلیل زاده پشتگل رحیم. بررسی اثربخشی مداخله تنظیم هیجان بر شدت خستگی و اضطراب وجودی زنان مبتلا به اسکلروز چندگانه (MS). مجله پرستاری و مامایی. 1401; 20 (7) :529-537
URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-4737-fa.html
1- گروه روانشناسی، واحد ارومیه، دانشگاه آزاد اسلامی، ارومیه، ایران
2- گروه روانشناسی، واحد ارومیه، دانشگاه آزاد اسلامی، ارومیه، ایران (نویسنده مسئول)
3- گروه بیماریهای اعصاب و روان، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ایران
چکیده: (1445 مشاهده)
پیشزمینه و هدف: هدف از این پژوهش تعیین اثربخشی مداخله تنظیم هیجان بر شدت خستگی و اضطراب وجودی زنان مبتلا به مولتیپل اسکلروز بود.
مواد و روشها: این طرح از نوع طرح پژوهشی نیمه آزمایشی از نوع پیشآزمون – پسآزمون و پیگیری با گروه کنترل بود. جامعهی آماری این پژوهش شامل تمامی بیماران زن مبتلا به MS شهر ارومیه در سالس 1399 بود. حجم نمونه شامل 30 نفر (15 نفر گروه آزمایش و 15 نفر گروه کنترل) از جامعه آماری به شیوه نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند. برای گروه آزمایش، آموزش تنظیم هیجان اجرا شد در حالی که گروه کنترل آموزشی دریافت نکردند. ابزار پژوهش شامل مقیاس شدت خستگی و مقیاس اضطراب وجودی بود. دادهها با استفاده از روشهای آمار توصیفی و آزمون تحلیل واریانس با اندازهگیری مکرر مورد تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: نتایج نشان داد که مداخله تنظیم هیجان بر شدت خستگی و اضطراب وجودی در مراحل پسآزمون تأثیر معنیدار داشته است (001/0P<). در مقابل، تأثیر مداخله در مرحله پیگیری معنیدار نبوده و تداوم نداشت (P>0.05).
بحث و نتیجهگیری: یافتههای این پژوهش اطلاعات مفیدی را در ارتباط با برنامه تنظیم هیجان فراهم میکند و مشاوران و روانشناسان میتوانند برای بهبود شدت خستگی و اضطراب وجودی در بیماران مبتلا به MS از این مداخله استفاده نمایند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانپزشکی- روان شناسی