دوره 21، شماره 10 - ( دی 1402 )                   جلد 21 شماره 10 صفحات 761-750 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: A-10-4051-1
Ethics code: IR.UMSU.REC.1401.391
Clinical trials code: IRCT20230723058896N1

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Heydari Alinazari M, Shamsi S, Ghavami H, Masoudi N. COMPARING THE EFFECT OF GUIDED IMAGERY AND CRYOTHERAPY ON POST-OPERATIVE PAIN SEVERITY AND BLOOD PRESSURE AMONG LAPAROSCOPIC CHOLECYSTECTOMY INPATIENTS. Nursing and Midwifery Journal 2024; 21 (10) :750-761
URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-5014-fa.html
حیدری علی نظری مهدی، شمسی شمس‌الدین، قوامی هاله، مسعودی ناصر. مقایسه تأثیر تصویرسازی هدایت‌شده و سرمادرمانی بر شدت درد و علائم حیاتی (فشارخون) در بیماران تحت کوله سیستکتومی لاپاروسکوپیک. مجله پرستاری و مامایی. 1402; 21 (10) :750-761

URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-5014-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد، پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه
2- مربی پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ایران (نویسنده مسئول) ، shamsi_sh@umsu.ac.ir
3- استادیار پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ایران
4- استادیار، متخصص جراحی عمومی و فلوشیپ جراحی کولورکتال، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
چکیده:   (572 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: عوارض ناخواسته ناشی از جراحی می‌تواند باعث درد و تغییر در شاخص‌های فیزیولوژیک بدن گردد. بر اساس آمار و خودگزارشی مددجویان، در بین جراحی‌های شکمی، افراد تحت عمل جراحی کوله سیستکتومی، درد بیش‌ازحد انتظاری را گزارش می‌کنند. با توجه ‌به اینکه تصویرسازی هدایت‌شده و سرمادرمانی به‌عنوان روش‌هایی ارزان و غیرتهاجمی در طب مکمل مطرح هستند و در مطالعات پیشین تأثیر مثبت و منفی آن‌ها به اثبات رسیده است، این مطالعه باهدف مقایسه تأثیر تصویرسازی هدایت‌شده و سرمادرمانی (کمپرس سرد) بر شدت درد و فشارخون در بیماران تحت کوله سیستکتومی لاپاروسکوپیک در مراکز آموزشی-درمانی صورت گرفت.
مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر، یک کارآزمایی بالینی، بر روی 93 بیمار در قالب سه گروه تصویرسازی هدایت‌شده، سرما درمانی و کنترل و به روش نمونه‌گیری ساده در بیمارستان آموزشی-درمانی امام خمینی (ره) ارومیه انجام شد. ابتدا شدت درد بیماران بعد از عمل جراحی و ورود به بخش با کمک VAS اندازه‌گیری شد. بعد ورود به مطالعه هرکدام از مداخلات (تصویرسازی هدایت‌شده و سرمادرمانی) به مدت 20 دقیقه انجام شد و سپس شدت درد و فشارخون در دقایق 15-30-45-60 اندازه‌گیری شد. در گروه کنترل هیچ مداخله‌ای صورت نگرفت. تحلیل آماری با نرم‌افزار SPSS نسخه 22 در قالب آمار توصیفی و استنباطی گزارش شد.
یافته‌ها: توزیع متغیر جنسیت و سابقه عمل در گروه‌ها ازنظر آماری معنادار نبود (P>0.05). با توجه به نتایج آنالیز واریانس، متغیر سن و وزن، تأثیری در مطالعه نداشت و ازنظر آماری معنادار نبودند (P>0.05). با گذر زمان شدت درد در هر 3 گروه کاهش یافته و بیشترین میزان در کاهش شدت درد به 15 دقیقه چهارم و دوم در مداخلات و به 15 دقیقه چهارم و سوم در گروه کنترل مربوط است. با مقایسه نتایج حاصل از واریانس اندازه‌های تکراری و آزمون تعقیبی توکی شدت درد و فشارخون دیاستولی ازنظر آماری معنادار بود و این حاکی از اثر مثبت مداخلات است. (P<0.05) مداخلات تأثیری روی فشارخون سیستولی نداشت (P>0.05).
بحث و نتیجه‌گیری: با توجه‌ به یافته‌های حاصل از پژوهش استفاده از روش تصویرسازی هدایت‌شده و سرمادرمانی در کنار دارودرمانی برای کاهش شدت درد و پایدارسازی فشارخون بعد از کوله سیستکتومی لاپاروسکوپیک توصیه می‌شود.
متن کامل [PDF 494 kb]   (302 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پرستاری

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پرستاری و مامایی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Nursing And Midwifery Journal

Designed & Developed by : Yektaweb