دوره 21، شماره 11 - ( بهمن 1402 )                   جلد 21 شماره 11 صفحات 886-880 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hatamizadeh N, Eftekhari Shahabad F, Jafari S Z. POSTPARTUM ACUTE KIDNEY INJURY: A CASE REPORT. Nursing and Midwifery Journal 2024; 21 (11) :880-886
حاتمی زاده نوشین، افتخاری شاه آباد فتانه، جعفری سیده زهرا. آسیب حاد کلیوی پس از زایمان: یک گزارش مورد. مجله پرستاری و مامایی. 1402; 21 (11) :880-886

1- استادیار گروه زنان، متخصص زنان و زایمان، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
2- دانشجوی کارشناسی ارشد، آموزش مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز ، eftekhary.fatane@gmail.com
3- دانشجوی کارشناسی ارشد، آموزش مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز
پیش‌زمینه و هدف: آسیب حاد کلیه پس از زایمان یک اختلال نادر است اما می‌تواند با عواقب طولانی‌مدتی برای مادر و نوزاد همراه باشد. ازجمله عوامل خطر در ایجاد آسیب حاد کلیه می‌توان به دکولمان و پره اکلامپسی اشاره کرد. هدف این مقاله، گزارش یک مورد نارسایی حاد کلیوی پس از زایمان است که در ارتباط با دکولمان جفت و پره اکلامپسی اتفاق افتاده است.
معرفی بیمار: بیمار در سن حاملگی 33 هفته و 5 روز بر اساس سونوگرافی با شکایت درد زایمانی و خونریزی واژینال مراجعه کرد. گزارش ما به چند دلیل نمونه جالبی است، نخست اینکه بیمار با شک به دکولمان تحت سزارین قرار گرفت و پس‌ازآن با شک به پره اکلامپسی تحت درمان قرار گرفت و درنهایت نارسایی حاد کلیه تشخیص داده شد. همچنین به دلیل افزایش هم‌زمان آزمایشات عملکردی کبدی و خروج مایع زیاد سروزی تشخیص افتراقی با مشکل مواجه شده بود.
بحث و نتیجه‌گیری: نارسایی حاد کلیه یک اختلال نادر است اما توجه به عوامل خطر این اختلال در مدیریت بهتر خدمات مامایی نقش بسزایی دارد. بنابراین جداشدگی جفت به‌عنوان یک عامل خطر مستقل برای مرگ‌و‌میر قبل از زایمان و عوامل خطر آن باید به‌دقت ارزیابی شوند.

نوع مطالعه: کیفی | موضوع مقاله: مامایی