دوره 9، شماره 4 - ( مهر- آبان 1390 )                   جلد 9 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Dehghani R, Moosavi G A, Abbasi F, Novrozi S, Farahani M, Hooshyar H. STUDY OF STATUS AND KNOWLEDGE OF FEMALE STUDENT ABOUT CUTANEOUS LEISHMANIASIS IN ABUZID ABAD, KASHAN, IN 2007. Nursing and Midwifery Journal 2011; 9 (4)
دهقانی روح اله، موسوی غلامعباس، عباسی فرزانه، نوروزی صدیقه، فراهانی مریم، هوشیار حسین. بررسی وضعیت و میزان آگاهی دانش‌آموزان مدارس دخترانه ابوزیدآباد کاشان از بیماری لیشمانیوز جلدی، در سال 1386. مجله پرستاری و مامایی. 1390; 9 (4)

چکیده:   (11949 مشاهده)
  بررسی وضعیت و میزان آگاهی دانش‌آموزان مدارس دخترانه ابوزیدآباد کاشان از بیماری لیشمانیوز جلدی، در سال 1386     دکتر روح اله دهقانی [1] ، مهندس سیدغلامعباس موسوی [2] ، فرزانه عباسی [3] ، صدیقه نوروزی [4] ، مریم فراهانی [5] ، حسین هوشیار * [6]     تاریخ دریافت 30/11/1389 تاریخ پذیرش 30/03/1390     چکیده   پیش زمینه و هدف: لیشمانسیوز جلدی (سالک) از جمله بیماری‌های انگلی شایع در کشورهای در حال توسعه با آب و هوای گرمسیری و نیمه گرمسیری است. شهرستان کاشان با توجه به شرایط جغرافیایی، اقلیمی، اکولوژیکی و به‌دلیل میزان شیوع بالای بیماری یکی از کانون‌های عمده در استان اصفهان محسوب می‌گردد. باتوجه به اهمیت موضوع این مطالعه به‌منظور بررسی وضعیت فعلی لیشمانیوز جلدی و میزان آگاهی دانش‌آموزان دختران منطقه ابوزیدآباد کاشان نسبت به آن در سال 1386 انجام گرفت.   مواد و روش کار: این بررسی یک مطالعه توصیفی - مقطعی که در فاصله زمانی آبان تا دی 1386 به‌صورت سرشماری صورت گرفت. بدین منظور پرسش‌نامه طراحی شده توسط پژوهشگران در مدارس منطقه، همراه با معاینه دانش‌آموزان از نظر وجود زخم سالک یا جوشگاه تکمیل شد. پس از استخراج اطلاعات، نتایج تجزیه و تحلیل شد.   یافته‌ها: از تعداد 520 نفر مورد بررسی، 381 نفر (2/73درصد) سابقه ابتلا به بیماری داشته (380 نفر جوشگاه و یک نفر زخم فعال) و 139 نفر (8/26درصد) به این بیماری مبتلا نشده بودند. از مجموع 380 نفر افراد دارای جوشگاه 284 نفر (8/74درصد) درمان شده و 96 نفر (2/25درصد) بدون هیچ اقدام درمانی بهبود یافته بودند. از کل جمعیت مورد بررسی 306 نفر (9/58درصد) نسبت به نوع بیماری سالک، نحوه انتقال و چگونگی پیشگیری از آن آگاهی داشته و 210 نفر (4/40درصد)در مورد این بیماری اظهار بی‌اطلاعی نموده‌اند.   بحث و نتیجه گیری: نتایج این بررسی نشان داد که شیوع سالک در سال‌های پیش بالا بوده و اکثر افراد قبلاً به بیماری مبتلا و در نتیجه مصون شده‌اند ولی آگاهی دانش‌آموزان نسبت به نحوه انتقال و چگونگی پیشگیری و کنترل در حد مناسب نبود. بنابراین توصیه می‌شود مردم منطقه را با استفاده از امکانات آموزشی از چگونگی انتقال بیماری و کنترل آن آگاه کرد.   کلید واژه‌ها: لیشمانیوز جلدی، آگاهی، دانش‌آموزان     دوماهنامه دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه، دوره نهم، شماره چهارم، پی در پی 33، مهر و آبان 1390، ص 261-253     آدرس مکاتبه: دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان،گروه انگل شناسی، تلفن: 091433623292   Email: hooshyar4@yahoo.com   [1] دانشیار دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان   [2] مربی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان   [3] کارشناس بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی کاشان   [4] کارشناس بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی کاشان   [5] کارشناس بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی کاشان   [6] دانشیار دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کاشان (نویسنده مسئول)
متن کامل [PDF 451 kb]   (1934 دریافت)