دوره 7، شماره 2 - ( تابستان 1388 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 119-114 | برگشت به فهرست نسخه ها

Yavarian R, Ejaz H. A STUDY OF EMOTIONAL INTELLIGENCE IN MEDICAL STUDENTS OF URMIA UNIVERSITY RELATED TO SOME INDIVIDUAL CHARACTERISTICS AND EDUCATIONAL ACHIEVEMENTS. Nursing and Midwifery Journal 2009; 7 (2) :114-119
یاوریان رویا، اعجاز هاله. بررسی هوش هیجانی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ارومیه بر حسب پاره ای از ویژگی های فردی و پیشرفت تحصیلی آن ها. مجله پرستاری و مامایی. 1388; 7 (2) :114-119

1- ، haleejaz@yahoo.com
پیش زمینه و هدف: هوش هیجانی به منزله توانایی درونی فرد در درک و هدایت هیجان ها به گونه ای که باعث ایجاد روابط موفقیت آمیز با محیط شود در نظر گرفته می شود و اگر دیگران نیز حضور داشته باشند درک و هدایت هیجان آن ها به ایجاد روابط بین فردی موفقیت آمیز منجر خواهد شد. هوش هیجانی جنبه های مهم زندگی را تحت تاثیر قرار می دهد در این مطالعه به بررسی هوش هیجانی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ارومیه بر حسب پاره ای از ویژگی های فردی و پیشرفت تحصیلی پرداخته شده است. مواد و روش ها: برای انجام این مطالعه در ابتدا 297 دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه به طور تصادفی انتخاب شدند. سپس این دانشجویان پرسش نامه هوش هیجانی را تکمیل نمودند در نهایت میانگین معدل سه ترم تحصیلی دانشجویان محاسبه شد.یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد که بین هوش هیجانی دانشجویان پزشکی، پیراپزشکی و پرستاری تفاوت معنی داری وجود دارد ولی این تفاوت در مورد دانشجویان دختر و پسر بومی - غیر بومی معنی دار نبود. در این مطالعه بین هوش هیجانی و پیشرفت تحصیلی رابطه معنی داری یافت نشد.بحث و نتیجه گیری: براساس نتایج این پژوهش لازم است توجهات ویژه ای به دانشجویان پیراپزشکی مبذول شود و پژوهش های دیگری به منظور پی بردن به عوامل موثر بر هوش هیجانی و پیشرفت تحصیلی انجام شود.
واژه‌های کلیدی: هوش هیجانی، پیراپزشکی، پرستاری
متن کامل [PDF 245 kb]   (2039 دریافت)