دوره 10، شماره 1 - ( فروردین- اردیبهشت 1391 )                   جلد 10 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Amirzadeh J, Amirzadeh N, Rasoli J. COMPARATIVE STUDY OF FOOD CONSUMPTION PATTERNS IN URBAN AND RURAL ELDERLY POPULATION IN URMIA. Nursing and Midwifery Journal 2012; 10 (1)
امیرزاده جمیله، امیرزاده نوریه، رسولی جواد. بررسی مقایسه‌ای الگوی مصرف مواد غذایی در جمعیت سالمندان شهر و روستاهای ارومیه. مجله پرستاری و مامایی. 1391; 10 (1)

بررسی مقایسه‌ای الگوی مصرف مواد غذایی در جمعیت سالمندان شهر و روستاهای ارومیه     جمیله امیرزاده [1] ، نوریه امیرزاده [2] ، جواد رسولی [3] *     تاریخ دریافت19/06/1390 تاریخ پذیرش 01/09/1390     چکیده   پیش زمینه و هدف: امروزه افزایش جمعیت سالمندان توجهات جوامع را به امر سلامت این قشر به همراه داشته است. از آنجایی که پدیده سالمندی به همراه بیماری‌های خاص این دوران، مشکلات تغذیه‌ای را هم به دنبال دارد، یکی از زمینه‌های مورد توجه سیاست مداران امر سلامت جوامع همین وضعیت تغذیه‌ای این قشر می‌باشد و همانطوریکه خیلی از مسائل مرتبط با سلامتی در دو منطقه شهر و روستا متفاوت می‌باشند، مطالعه حاضر به بررسی وضعیت تغذیه‌ای و مقایسه آن در سالمندان شهر و روستا پرداخته است.   مواد و روش کار: مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی(توصیفی-تحلیلی) بوده که در آن بررسی وضعیت الگوی غذایی با استفاده از پرسش‌نامه یادآمد غذایی 72 ساعته و اندازه گیری‌های آنتروپومتریک بر روی 432 نفر از سالمندان بالای 60 سال ساکن روستاها و شهر ارومیه صورت گرفته و اطلاعات پس از جمع آوری با استفاده از نرم افزار FP2 و SPSS16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.   یافته‌ها: نتایج حاکی از این است که میانگین نمایه توده بدن در جمعیت روستایی برابر 99/3 ± 9/24 و در جمعیت شهری برابر 77/4 ± 72/26 بوده که این اختلاف از نظر آماری معنی‌دار می‌باشد ( (P=0/001 . از نظر ریز مغذی‌ها، ویتامین‌های A,B1,B2,B3,B6,B12,E,C و کلسیم در قیاس با RDA ، بیشترین کمبودها مربوط به دریافت ویتامین‌های A1,B2,B6,B12,C بوده است و از نظر میانگین دریافت ویتامین‌های B12, و کلسیم اختلاف معنی‌داری بین دو گروه مشاهده گردید.   بحث و نتیجه گیری: مطالعه حاضر نشان داد که سالمندان ساکن روستا از وضعیت به نسبت مناسب‌تر تغذیه‌ای در قیاس با سالمندان شهری برخوردارند اما در کل هر دو گروه جمعیتی از وضعیت مناسبی برخوردار نبوده و کم و بیش دچار مشکلات تغذیه‌ای می‌باشند. فلذا باید برنامه‌های مناسب مداخله‌ای برای این گروه جمعیتی طراحی و اجرا گردد.   کلید واژه‌ها: سالمندی، الگوی مصرف مواد غذایی، سوء تغذیه     دوماهنامه دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه، دوره دهم، شماره اول، پی در پی36، فروردین و اردیبهشت1391، ص 40-35     آدرس مکاتبه : ارومیه، جاده سرو، پردیس نازلو دانشکده بهداشت و پیراپزشکی ارومیه، گروه بهداشت عمومی، تلفن: 09144478494   Email : rslvd@yahoo.com   [1] دانشجوی دکترای آموزش بهداشت ،دانشگاه یو پی ام کوالالامپور مالزی   [2] مربی آموزش پرستاری، گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه   [3] مربی اپیدمیولوژی، گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه (نویسنده مسئول)