دوره 4، شماره 1 - ( بهار 1385 )                   جلد 4 شماره 1 صفحات 20-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ranjba H, Esmaili H. A study on the Nursing and Midwifery Students’ Trend to Critical Thinking and its Relation with their Educational Status. Nursing and Midwifery Journal 2006; 4 (1) :11-20
رنجبر حسین، اسماعیلی حبیب ا.... بررسی میزان گرایش به تفکر انتقادی در دانشجویان پرستاری و مامایی و ارتباط آن با وضعیت تحصیلی آنان. مجله پرستاری و مامایی. 1385; 4 (1) :11-20

مقدمه : تفکر انتقادی یکی از ضروریات جوامع امروزی است. این نوع تفکر لازمه کار پرستاری است و برای آن که پرستاران و دانشجویان این رشته، افرادی ماهر و کار آمد باشند، برخورداری از توانایی تفکر انتقادی بسیار ضروری است. لذا این مطالعه با هدف بررسی میزان گرایش به تفکر انتقادی در دانشجویان پرستاری و مامایی و ارتباط آن با وضعیت تحصیلی آنان انجام گردیده است.   مواد و روش­ها: این پژوهش یک مطالعه توصیفی همبستگی است که بر روی 81 نفر از دانشجویان دانشکده پرستاری و مامایی تربت حیدریه به روش نمونه­گیری آسان انجام شده است. گردآوری داده­ها با استفاده از پرسشنامه انجام گردیده و نتایج حاصله با کمک نرم افزار آماری spss و با استفاده از آزمونهای آنالیز واریانس یک طرفه، ضریب همبستگی پیرسون، t-student و مدل خطی عمومی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته­اند.   نتایج: نتایج بین میانگین نمره گرایش به تفکر انتقادی دانشجویان و نیم سالهای مختلف تحصیلی آنان تفاوت معنی­داری نشان داد. اما بین میزان گرایش به تفکر انتقادی دانشجویان با سن، معدل نیم سال قبل و معدل دیپلم آنان ارتباط معنی­داری دیده نشد. بحث و نتیجه­گیری : با توجه به یافته­های این پژوهش به نظر می­رسد تفکر انتقادی به عنوان یک بعد اساسی در آموزش پرستاری در طی مراحل تحصیلی دانشجویان، آن گونه که لازم است مورد توجه نظام آموزشی قرار نمی­گیرد بنابراین لازم است با اصلاح الگوهای آموزشی به این امر مهم توجه گردد.