1- دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی ایران
2- استاد عضو هیئت علمی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی ایران (نویسنده مسئول) ، Borimnejad.l@iums.ac.ir
چکیده: (3729 مشاهده)
پیشزمینه و هدف: بستری شدن کودکان یکی از مهمترین علل پیدایش اضطراب در والدین هست. این مطالعه باهدف بررسی تأثیر مراقبت خانواده محور بر کاهش اضطراب والدین کودکان بستری مبتلا به تشنج ناشی از تب انجام گردید.
روش بررسی: در این مطالعه نیمه تجربی، تعداد 90 والد دارای کودک مبتلا به تشنج ناشی از تب به روش نمونهگیری در دسترس در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. کودکان در گروه مداخله تحت مراقبت خانواده محور و در گروه کنترل تحت مراقبتهای معمول قرار گرفتند. اضطراب والدین در فاصله 12 ساعت پس از بستری کودک و یک ماه پس از بستری کودک با استفاده از پرسشنامه اسپیلبرگر تعیین و در دو گروه مقایسه شد. دادهها با استفاده از آمار توصیفی و کایدو و آزمون دقیق فیشر در نرمافزار SPSS مورد تجزیهوتحلیل قرار گرفت.
یافته ها: نتایج مطالعه نشان داد که یک ماه پس از بستری، میانگین نمره کلی اضطراب والدین در گروه کنترل 66/18 ± 18/123 و در گروه مداخله 64/28 ± 87/106 به دست آمد که این کاهش در گروه مداخله نسبت به گروه کنترل معنیدار بوده است. پس از مداخله، میانگین نمره اضطراب کل 64/28 ± 87/106 بهطور معناداری در گروه مداخله نسبت به قبل از مداخله 26/15 ± 02/133 کاهش یافت.
نتیجهگیری: اجرای مراقبت خانواده محور منجر به کاهش اضطراب والدین میشود؛ بنابراین پیشنهاد میشود از این روش در مراقبت کودکان بستری استفاده گردد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
پرستاری