Mohsenzadeh A, Alilu L, Habibzadeh H, Rasouli J, Dashti F. THE EFFECT OF MODIFIED TEAM-BASED LEARNING METHOD ON MANAGEMENT SKILLS OF URMIA EMERGENCY MEDICAL PERSONNEL IN TRAUMA PATIENTS. Nursing and Midwifery Journal 2021; 19 (5) :366-377
URL:
http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-4265-fa.html
محسن زاده اسدالله، آلیلو لیلا، حبیب زاده حسین، رسولی جواد، دشتی فروزنده. تأثیر آموزش به روش یادگیری مبتنی بر تیم تعدیلشده، بر مهارت مدیریت بیمار ترومایی توسط پرسنل فوریتهای پزشکی ارومیه. مجله پرستاری و مامایی. 1400; 19 (5) :366-377
URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-4265-fa.html
1- دانشجوی ارشد پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
2- استادیار پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران (نویسنده مسئول) ، Aliluleyla@gmail.com
3- دانشیار پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
4- استادیار اپیدمیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
5- مرکز تحقیقات سلامت جامعه واحد اصفهان( خوراسگان)،دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان ، ایران
چکیده: (2412 مشاهده)
پیشزمینه و هدف: بحث تروما در جوامع مدرن و صنعتی امروز، یکی از مباحث و معضلات مهمی است که در اکثر کشورها موردتوجه قرار گرفته است. ازآنجاییکه مراقبتهای پیشبیمارستانی اولین جزء نظام مراقبت درمانی تروما را تشکیل میدهند، انجام صحیح و مطلوب آن میتواند مشکلات ناشی از ناتوانیهای طولانیمدت و همچنین مرگومیر ناشی از تروما را کاهش دهد. لذا مطالعه حاضر باهدف تعیین تأثیر آموزش به روش یادگیری مبتنی بر تیم تعدیلشده، بر مهارت مدیریت بیمار ترومایی توسط پرسنل فوریتهای پزشکی ارومیه انجام شد.
مواد و روشها: پژوهش حاضر یک مطالعه کارآزمایی بالینی از نوع قبل و بعد، در دو گروه بود که طی آن تعداد 98 نفر از تکنسینهای مرکز اورژانس ارومیه به روش تصادفی طبقهای انتخاب شدند. اعضای نمونه به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. در گروه مداخله، مهارت مدیریت بیمار ترومایی به روش یادگیری مبتنی بر تیم تعدیلشده آموزش داده شد. ولی برای گروه شاهد هیچ آموزشی داده نشد. ابزارهای مورداستفاده جهت جمعآوری اطلاعات شامل دو بخش اطلاعات دموگرافیک و چکلیست سنجش مهارت مدیریت بیمار ترومایی بود. نتایج با استفاده از نرمافزار SPSS نسخه 17 مورد تجزیهوتحلیل قرار گرفت.
یافتهها: نتایج آزمون تحلیل واریانس با اندازهگیری مکرر گویای تفاوت معنیدار میان گروههای مداخله و کنترل در یادگیری مهارت مدیریت بیمار ترومایی بود (001/0>P) که با توجه به بررسی اثر تکرار آزمون و اثر تعامل مشخص شد که تغییرات متغیر موردبررسی در گروههای مداخله نسبت به گروه کنترل بهطور معنیداری بیشتر بوده است (001/0>P).
نتیجهگیری: نتایج پژوهش نشان داد که آموزش به روش یادگیری مبتنی بر تیم تعدیلشده بر مهارت مدیریت بیمار ترومایی توسط پرسنل فوریتهای پزشکی ارومیه مؤثر بوده و باعث ارتقاء آمادگی پرسنل در این زمینه میشود. همچنین با عملکرد صحیح، دقیق و علمی، باعث کاهش مرگومیر بعد از وقوع تروما و نیز کاهش عوارض جبرانناپذیر در خانواده و جامعه میگردد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
پرستاری