دوره 18، شماره 9 - ( آذر 1399 )                   جلد 18 شماره 9 صفحات 758-750 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sayyadi F, golmakani N. INVESTIGATING THE RELATIONSHIP BETWEEN SEXUAL ASSERTIVENESS AND SEXUAL QUALITY OF LIFE IN MARRIED WOMEN. Nursing and Midwifery Journal 2020; 18 (9) :750-758
صیادی فاطمه، گلمکانی ناهید. بررسی ارتباط احقاق جنسی با کیفیت زندگی جنسی در زنان متأهل. مجله پرستاری و مامایی. 1399; 18 (9) :750-758

1- کارشناسی ارشد مامایی، گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران (نویسنده مسئول) ، sayyadif92@gmail.com
2- استادیار مامایی، گروه مامایی، مرکز تحقیقات پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
پیش‌زمینه و هدف: : اصطلاح احقاق جنسی به‌عنوان یک احساس روانی - اجتماعی نسبت به تفسیر شخصی فرد در مورد چگونگی ابراز وجود احساساتش در روابط زناشویی تعریف شده است و احساسات و افکار فرد در مورد جذابیت جنسی، علاقه جنسی و مشارکت در رابطه جنسی و درک عملکرد جنسی خود، شامل کیفیت زندگی جنسی است. این مطالعه باهدف تعیین ارتباط احقاق جنسی با کیفیت زندگی جنسی در زنان متأهل صورت گرفت. مواد و روش کار: در این مطالعه همبستگی در سال 1397 از بین زنان متأهل مراجعه‌کننده به مراکز بهداشتی و درمانی شهر کرمان که واجد معیارهای ورود به مطالعه بودند، 500 نفر از طریق نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل شاخص احقاق جنسی هالبرت، کیفیت زندگی جنسی سیموند و پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک بودند. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS- 19 و با کمک آمار استنباطی شامل ضریب همبستگی پیرسون، اسپیرمن، آنالیز واریانس یک‌طرفه، رگرسیون خطی و رگرسیون چندگانه تجزیه‌و‌تحلیل شدند و  p˂0.05 به‌عنوان سطح معناداری در نظر گرفته شد. یافته‌ها: میانگین نمره‌ی احقاق جنسی 09/47 و میانگین نمره کیفیت زندگی جنسی 46/46 به دست آمد. بین احقاق جنسی و کیفیت زندگی جنسی )0.487, =0.001=p)  همبستگی مثبت و معناداری وجود داشت.  نتیجه‌گیری: با توجه به ارتباط بین احقاق جنسی و کیفیت زندگی جنسی به نظر می‌رسد کاربرد رویکردهایی به‌منظور بالا بردن احقاق جنسی زنان در کلاس‌های آموزشی پیش از ازدواج و مهارت‌های ارتباط با همسر جهت ارتقای کیفیت زندگی جنسی آموزش داده شود.
واژه‌های کلیدی: احقاق، کیفیت زندگی، جنسی، زنان
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مامایی