Mousavi F S, Khalajinia Z, Rezaei F. THE EFFECT OF HERBAL MEDICINE ON SLEEP DISORDER IN PRE/POSTMENOPAUSAL WOMEN: A NARRATIVE REVIEW. Nursing and Midwifery Journal 2022; 19 (11) :908-919
URL:
http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-4403-fa.html
1- مربی مامایی، گروه مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران
2- دانشیار بهداشت باروری، گروه مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران
3- مربی مامایی، گروه مامایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان، زاهدان، ایران (نویسنده مسئول) ، rezaeifa68@gmail.com
چکیده: (2622 مشاهده)
پیشزمینه و هدف: اختلال خواب یکی از شایعترین مشکلات زنان در دوران حولوحوش یائسگی است و بسیاری از زنان برای رفع آن از داروهای مکمل استفاده میکنند. یکی از پرکاربردترین روشهای مورداستفاده در طب مکمل، استفاده از طب گیاهی هست؛ لذا مطالعه مروری حاضر باهدف بررسی اثر گیاهان دارویی بر اختلال خواب زنان حوالی یائسگی انجام شد.
مواد و روشها: در این مطالعه مروری نقلی، مقالات نمایه شده در پایگاههای اطلاعاتی Pubmed،Magiran، Google scholar، SID، Scopus، Web of Science در بازه زمانی 2000 تا 2021 با استفاده از کلیدواژههای مبتنی بر MeSH ازجمله herbal medicine، Complementary Therapies،sleep disorders، menopause و کلیدواژههای فارسی اختلال خواب، یائسگی، طب مکمل و گیاهان دارویی موردبررسی قرار گرفتند. معیارهای ورود به مطالعه شامل درج کلمات مورد جستجو در بخش عنوان و کلیدواژههای مقالات در کار آزماییهای بالینی انتشار یافته به زبان فارسی و انگلیسی بود. مشکلات خواب و یا کیفیت خواب گزارششده در مقاله بهعنوان پیامد اصلی مطالعه در نظر گرفته شد.
یافتهها: در این مطالعه 29 کار آزمایی بالینی موردبررسی قرار گرفت. با توجه به نتایج بهدستآمده بهجز 5 مقاله در مورد سویا، یک مقاله در مورد شبدر قرمز و یک مقاله در مورد ترکیب گل راعی و گیاه پنجانگشت سایر مقالات تأثیر مثبت و معناداری از تأثیر گیاهان دارویی بر بهبود اختلالات خواب گزارش کردند.
نتیجهگیری: با توجه به مقالات منتشرشده در این زمینه، به نظر میرسد میتوان سنبلالطیب، شبدر قرمز و گل راعی را در درمان اختلالات خواب دوران یائسگی پیشنهاد کرد. اما جهت نتیجهگیری قطعی نیاز به مطالعات بیشتری است.
نوع مطالعه:
مروری |
موضوع مقاله:
پزشکی