دوره 11، شماره 2 - ( اردیبهشت 1392 )                   جلد 11 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ahmadi F Z. LEARNING TO LISTEN TO EXPECTANT MOTHERS: ASSESSING LEARNING NEEDS. Nursing and Midwifery Journal 2013; 11 (2)
URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-1243-fa.html
احمدی فاطمه زهرا. تبیین زنان باردار از آموزش در واحدهای مراقبتی. مجله پرستاری و مامایی. 1392; 11 (2)

URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-1243-fa.html


چکیده:   (7069 مشاهده)
  تبیین زنان باردار از آموزش در واحدهای مراقبتی     فاطمه زهرا احمدی [1] ٭     تاریخ دریافت 02/10/1391 تاریخ پذیرش 07/12/1391   چکیده:   پیش زمینه و هدف: بررسی‌های انجام شده در ایران نشان‌ می‌دهد آموزش‌های انجام شده در واحد مراقبت بارداری از اثربخشی لازم برخوردار نیست. این پژوهش با هدف تفسیر تجربه‌های آموزشی گروهی از زنان باردار در «واحد مراقبت بارداری» به منظور درک بهتر آموزش‌های انجام شده توسط این واحد صورت گرفته است.   مواد و روش‌ها: این پژوهشِ کیفی با رویکرد پدیدارشناسی در یکی از واحدهای مراقبت بارداری استان تهران انجام شده است. شرکت‌کنندگان این پژوهش 11 زن باردار بودند و بر اساس نمونه‌گیری هدفمند گزینش شدند. ابزار گردآوری داده‌ها، راهنمای مصاحبه‌ی پژوهشگر ساخته بود. داده‌های به دست آمده ضبط شدند، بر روی کاغذ نوشته و کدگذاری شدند و سپس به صورت تماتیک تحلیل شدند.   یافته‌ها: تفسیر تجربه‌های آموزشی زنان باردار چهار تم را پدیدار ساخت: ویژگی‌های روش آموزش، دستاوردها، محتوای آموزش، و نقش آموزشیار. آموزش‌های دوران بارداری باید با توضیح تعلیلی و تکمیلی همراه باشد و برای سوال پرسیدن زنان بسترسازی شود. داشتن بیانی روشن و آمیختن آن با گرمی و شوخ طبعی آموزندگان را در فرایند آموزش درگیر و یادگیری را لذت‌بخش می‌کند. عمده‌ترین دستاورد آموزش‌های دوران بارداری پیرامون تغذیه است اما آنان خواستار محتوای آموزشی‌ای پیرامون مراقبت‌های بارداری و پس از زایمان، فرایند زایمان، و مراقبت از نوزاد هستند و تمایل دارند ساختار محتوا کاربردی، تازه و متناسب با دانش پیشین آنان باشد؛ زنان باردار آموزشیارانی را می‌خواهند که به سه حوزه‌‌‌‌‌ی شناختی، عاطفی و رفتاری آنان توجه کنند و نقشِ گوش دهنده‌ی فعال داشته باشند.   بحث و نتیجه گیری: یافته‌ها نشان می‌ دهدآموزش‌های انجام شده برای زنان باردار از نظر روش آموزش، محتوای آموزشی و آشنایی افراد آموزش دهنده با اصول آموزش نیاز به بازنگری دارد. کارآمد ساختن این آموزش‌ها نیاز به کار بست شیوه‌های آموزشی متنوع، استفاده از محتوای آموزشی متناسب با سطح دانش مخاطبان و آشناسازی افراد آموزش دهنده در این حوزه با اصول آموزش بزرگسالان دارد.   کلید واژه‌ها: پژوهش کیفی، پدیدار شناسی، زنان باردار، آموزش، واحدهای مراقبتی     مجله دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه، دوره یازدهم، شماره دوم، پی در پی 43، اردیبهشت 1392، ص 112-98     آدرس مکاتبه: تهران، دانشگاه الزهرا ؛ تلفن: 09122704189   Email: midwife79@gmail.com   [1] کارشناس ارشد روان شناسی آموزشی (تربیتی)، پیشگام برجسته‌ی سلامت مادران در گروه فوریت سلامت زنان در آمریکا و سازمان آشوکا
متن کامل [PDF 195 kb]   (2366 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پرستاری

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پرستاری و مامایی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Nursing And Midwifery Journal

Designed & Developed by : Yektaweb