چکیده: (14562 مشاهده)
مقاله پژوهشی بررسی عوامل موثر بر وضعیت سلامت روان زنان شاغل در شهر ارومیه سال 1382-1383 جمیله امیرزاد [1] ، نوریه امیرزاده [2] ، دکتر شاکر سالاری [3] فصلنامه دانشکده پرستاری و مامایی سال سوم، شماره دوم، تابستان 1384 چکیده مقدمه: مقدمه شامل خلاصهای از بیان مسئله مروری بسیار کوتاه بر یافتههای قبلی و ضرورت انجام کار تحقیقی از هدف از انجام این مطالعه تعیین الگوی مصرف مواد غذایی سالمندان، براساس مقادیر توصیه شده RDA است. در افزایش طول عمر، تغذیه نقش مهمی ایفا کرده و دارای جایگاه خاصی است. به طور کلی سالمندان به عنوان مهمترین گروه آسیبپذیر از اهمیت به سزایی برخوردارند. طبق بررسیهای انجام شده بر روی وضعیت تغذیه سالمندان در سطح بینالمللی، شیوع بعضی از کمبودهای تغذیهای ناشی از کاهش دریافت غذایی آشفتگی و جذب و کاربرد آن در بدن و افزایش نیاز به مواد غذایی در این سنین دیده شده است. مواد و روشها: مصرف مواد غذایی تعداد 330 نفر سالمند بالای 65 سال با استفاده از روش یادآمد 24 ساعته بررسی و سپس با استفاده از نرمافزار FPH ارزیابی و میزان مصرف مواد مغذی محاسبه و با مقادیر توصیه شده در جدول RDA مقایسه شد. میانگین مصرف و درصد کفایت مصرف مواد مغذی و هم چنین درصد افرادی که کمتر از مقادیر توصیه شده مواد مغذی مختلف را دریافت میکردند مشخص گردید. نتایج: یافتههای این مطالعه نشان میدهد میانگین دریافت انرژی 44/458 ± 37/1449 کیلوکالری و پروتئین 80/17 ± 91/50 گرم، چربی 15/17 ± 48/38 گرم و فیبر 81/4 ± 98/8 گرم میباشد. در این بررسی میانگین دریافت ویتامینها به این شرح است. ویتامین A 78/371 میکروگرم، ویتامین B1 13/1 میلیگرم. ویتامین B2 یا ربیوفلاوین 82/0 میلیگرم. ویتامین B3 44/14 میلیگرم، ویتامین B6 58/0 میلیگرم، ویتامین B12 36/1 میلیگرم، ویتامین C 45/42 میلیگرم و ویتامین E 42/10 میلیگرم. میانگین دریافت روزانه مواد معدنی نیز بدین صورت است: کلسیم 46/452 میلیگرم، پتاسیم 04/1486 میلیگرم، روی 34/4 میلیگرم و سدیم 93/423 میلیگرم. بحث : گزارشهای مختلف نشان میدهد که در بیشتر مناطق ایران مقادیر سفارش شده مواد مغذی بر اساس RDA به طور کامل توسط سالمندان دریافت نمیشود. این مطالعه نیز نشانگر عدم دریافت صحیح بسیاری از مواد مغذی است از آنجا که مشکلات رژیمی با عوامل چندگانه فیزیولوژیکی، اقتصادی و اجتماعی مرتبط و بعضاً غیرقابل اجتناب هستند، لذا ضرورت طراحی استراتژیهای مناسب جهت حمایت و آموزش تغذیه سالمندان با هدف بهبود و اصلاح رژیم آنان و پیگیری و پیشبینی روند الگوی مصرف مواد غذایی در سالمندان به عنوان بخشی از برنامههای دایمی پایش تغذیهای کشور توصیه میشود. واژه های کلیدی: مصرف مواد غذایی، یادآمد 24 ساعته، سالمند فصلنامه دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه، سال سوم، شماره دوم، ص 48-40، تابستان 1384 آدرس مکاتبه: ارومیه، پردیس نازلو، دانشکده بهداشت، جمیله امیرزاده تلفن: 2770698 [1] - مربی بهداشت خانواده گروه بهداشت عمومی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه [2] - مربی پرستاری دانشگاه علوم پز شکی ارومیه [3] - دانشیار اپیدمیولوژی، گروه پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
پرستاری