دوره 13، شماره 12 - ( اسفند 1394 )                   جلد 13 شماره 12 صفحات 1080-1071 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khorrami Markany A, YarMohammadi A L, Khalkhali H R, Azimzadeh R. ASSESSING THE EFFECTIVENESS OF HOME NURSING CARE PLAN ON ACTIVITIES OF DAILY LIVING OF STROKE PATIENTS IN URMIA CITY, 2014. Nursing and Midwifery Journal 2016; 13 (12) :1071-1080
URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-2096-fa.html
خرمی مارکانی عبدالله، یار محمدی علی، خلخالی حمید رضا، عظیم زاده رقیه. بررسی اثربخشی برنامه مراقبت پرستاری در منزل بر فعالیت‌های روزانه زندگی بیماران مبتلا به سکته مغزی در شهر ارومیه، 1393. مجله پرستاری و مامایی. 1394; 13 (12) :1071-1080

URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-2096-fa.html

1- دانشگاه علوم پزشکی ارومیه ، Khorami.abdolah@gmail.com
2- دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
تاریخ دریافت 30/08/1394 تاریخ پذیرش 5/11/1394 پیش‌زمینه و هدف: ناتوانایی‌های حرکتی متعاقب سکته‌ی مغزی در انجام فعالیت‌های روزانه‌ی زندگی بیماران اختلال ایجاد می‌کند. برنامه مراقبت پرستاری در منزل روش مناسبی برای این گروه از بیماران جهت کسب استقلال عملکردی محسوب می‌شود. هدف این مطالعه تعیین اثربخشی برنامه مراقبت پرستاری در منزل بر فعالیت‌های روزانه زندگی بیماران مبتلا به سکته مغزی در شهر ارومیه می‌باشد. مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر یک مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی شده است که در آن 60 نفر از بیماران مبتلا به سکته مغزی واجد شرایط در شهر ارومیه با روش تخصیص تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. ابزار گردآوری داده‌ها مقیاس فعالیت‌های روزانه زندگی بود که در دو مرحله پیش‌آزمون و پس‌آزمون تکمیل گردید. در گروه مداخله برنامه مراقبت پرستاری در منزل اجراشده و گروه کنترل مراقبت‌های معمول روزانه را دریافت کردند. داده‌های گردآوری‌شده در قالب نرم‌افزار SPSS نسخه 16 و با استفاده از  آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: طبق نتایج بیشتر نمونه‌ها در هر دو گروه مرد، متأهل، در محدوده سنی بیشتر از 50 سال و دارای سطح سواد پایین بوده و  اکثر آن‌ها ازنظر وضعیت مالی تا حدودی از زندگی خود راضی بودند. همچنین بین میانگین امتیازات بیماران در ابعاد فعالیت‌های روزانه زندگی با استفاده از شاخص بارتل و شاخص گسترده فعالیت‌های روزانه زندگی ناتینگهام در دو گروه مورد و کنترل قبل و بعد از اجرای برنامه مراقبت پرستاری در منزل اختلاف وجود داشت که این اختلاف ازنظر آماری و با استفاده از آزمون تی مستقل معنی‌دار بود (P=0/001). بحث و نتیجه‌گیری: برنامه مراقبت پرستاری در منزل  باعث ارتقاء فعالیت‌های روزانه زندگی و درنهایت افزایش کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سکته مغزی مقیم منزل می‌شود. گسترش خدمات پرستاری منظم در منزل برای این گروه از بیماران توصیه می‌شود.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت پرستاری