دوره 13، شماره 11 - ( بهمن 1394 )                   جلد 13 شماره 11 صفحات 986-973 | برگشت به فهرست نسخه ها

solimany A, delpisheh A, khademi N, jafari nia B, sayehmiri K. PREVALENCE OF VIOLENCE AGAINST WOMEN IN DURING PREGNANCY IN IRAN: A SYSTEMATIC REVIEW AND META-ANALYSIS. Nursing and Midwifery Journal 2016; 13 (11) :973-986
سلیمانی ابوذر، دل پیشه علی، احمدی علیرضا، خادمی ناهید، جعفری نیا بهزاد، سایه میری کوروش. بررسی میزان شیوع خشونت علیه زنان باردار در ایران :مطالعه‌ی مرور نظام‌مند و فرا تحلیل. مجله پرستاری و مامایی. 1394; 13 (11) :973-986

1- دانشکده بهداشت
2- معاونت بهداشتی
3- دانشکده بهداشت ، sayehmiri@razi.tums.ac.ir
تاریخ دریافت 23/07/1394 تاریخ پذیرش 23/09/1394 پیش‌زمینه و هدف: خشونت علیه زنان در دوران بارداری به‌صورت خزنده‌ای در حال افزایش و به‌صورت یک چالش اجتماعی نامحسوس درآمده است؛ و با توجه به اینکه در مطالعات مختلف، آمارهای مختلفی از این مشکل منتشرشده است در مطالعه حاضر سعی شده آمار جامع و قابل اتکایی از این معضل به روش مروری نظام‌مند و فرا تحلیل ارائه شود تا برای آن بتوانند با دید وسیع‌تری اقدام به چاره‌جویی کرد. روش بررسی: 32 مطالعه با استفاده از کلیدواژه‌های خشونت خانگی، خشونت علیه زنان، خشونت دوران بارداری، همسر آزاری، violence during pregnancy، domestic violence، از بانک‌های اطلاعاتی موجود در سطح کشور شامل Magiran - medlibe - sid - iranmedex و نیز بانک‌های اطلاعاتی لاتین Pubmed - Google scholar- Science Direct - Scopus به دست آمد. آنالیز داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار STATA (نسخه 11/1) و فرا تحلیل (مدل اثرات تصادفی) انجام‌شده و ناهمگونی بین مطالعات با استفاده از آزمون I2 بررسی‌شده است. یافته‌ها: پس از انجام آنالیز آماری میزان شیوع کل خشونت در 15610 مادر باردار 52 درصد (فاصله اطمینان 95 درصد:43 تا 62) و میزان انواع خشونت‌های فیزیکی، جنسی و روحی روانی به ترتیب خشونت فیزیکی 19 درصد (فاصله اطمینان 95 درصد: 12 تا 26) خشونت جنسی 31 درصد (فاصله اطمینان 95 درصد: 23 تا 38) و خشونت روحی روانی 45 درصد (فاصله اطمینان 95 درصد: 38 تا 51) برآورد شد. بحث و نتیجه‌گیری: نتایج به‌دست‌آمده نشان داد شیوع بالای خشونت در دوران بارداری وابستگی زیادی با سطح تحصیلات و شغل افراد در هر دو جنس دارد که این دو مقوله رابطه تنگاتنگی با سطح فرهنگی اجتماعی جامعه دارند. لذا افزایش تسهیلات تحصیلی و شغلی می‌تواند یک راهبر بنیادی در کاهش این معضل باشد.
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: مامایی