mohammadipour F, cheraghipour J. THE EFFECT OF GRAPE SEED EXTRACT ON LIPID PROFILE AND BLOOD PRESSURE OF PATIENTS WITH HYPERLIPIDEMIA: A RANDOMIZED DOUBLE BLIND CLINICAL TRIAL STUDY. Nursing and Midwifery Journal 2016; 14 (1) :1-9
URL:
http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-2511-fa.html
محمدی پور فاطمه، چراغی پور جواد. تأثیر عصاره هسته انگور بر شاخصهای چربی و شدت فشارخون بیماران مبتلا به افزایش چربی خون: کارآزمایی بالینی تصادفی شده دو سو کور. مجله پرستاری و مامایی. 1395; 14 (1) :1-9
URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-2511-fa.html
1- دانشکده پرستاری و مامایی خرم آیاد ، mohammadipourf@gmail.com
2- مرکز تحقیقات داروهای گیاهی رازی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد
چکیده: (7143 مشاهده)
تاریخ دریافت 7/10/1394 تاریخ پذیرش 10/12/1394
چکیده
پیشزمینه و هدف: هیپرلیپیدمی ازجمله عوامل خطری است که موجب ایجاد و تشدید عوارض قلبی عروقی میگردد. جهت اصلاح و کاهش هیپرلیپیدمی رژیمهای غذایی متفاوت و داروهای شیمیایی و گیاهی متعددی وجود دارند. این مطالعه باهدف بررسی تأثیر عصاره هسته انگور بر شاخصهای چربی و شدت فشارخون بیماران مبتلا به چربی خون صورت گرفت.
مواد و روشها: این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی شده دو سو کور با طرح قبل و بعد بود که در آن 88 بیمار مبتلا به چربی خون مرزی با نمونهگیری بلوکبندی طبقهای ازنظر سن، جنس، شاخصهای چربی خون در زمان مراجعه همسان و بهطور تصادفی در یکی از دو گروه مداخله (2 کپسول 100 میلیگرمی حاوی عصاره هسته انگور) یا گروه کنترل (2 کپسول دارونما) قرار گرفتند و به مدت شش هفته مصرف دارو یا دارونما را ادامه دادند. جهت بررسی تأثیر رژیم غذایی بر متغیرهای مورداندازهگیری؛ سه روز متوالی قبل از شروع مصرف مکمل و دو روز متوالی در پایان آن پرسشنامه 24 ساعته یاد آمد خوراک توسط نمونهها تکمیل شد. قبل و بعد از مداخله شاخصهای چربی خون و فشارخون موردبررسی قرار گرفت.
یافتهها: باوجود آموزش رژیم غذایی قبل از مداخله؛ تغییری در وضعیت تغذیهای دو گروه مشاهده نشد. در گروه مداخله بهطور معنیداری، میزان LDL اکسیدشده کاهش و HDL افزایش یافته بود (05/0
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تغذیه