دوره 14، شماره 5 - ( مرداد 1395 )                   جلد 14 شماره 5 صفحات 473-465 | برگشت به فهرست نسخه ها

sourinejad H, moghadam banaem L, niyati S. THE METABOLIC SYNDROME AND ITS COMPONENTS IN MID-PREGNANCY IN TEHRAN, 2013-14. Nursing and Midwifery Journal 2016; 14 (5) :465-473
سوری نژاد حدیث، مقدم بنائم لیدا، نیتی شیوا. بررسی وضعیت سندرم متابولیک و اجزای آن در میانه‌ی بارداری در تهران، 93-92. مجله پرستاری و مامایی. 1395; 14 (5) :465-473

1- دانشگاه تربیت مدرس- دانشکده علوم پزشکی، تهران، ایران
2- دانشگاه تربیت مدرس- دانشکده علوم پزشکی، تهران، ایران(نویسنده مسئول) ، moghaddamb@modares.ac.ir
پیش‌زمینه و هدف: با توجه به اهمیت تشخیص سندرم متابولیک و اثرات آن بر پیامدهای مادری و نوزادی، این مطالعه جهت بررسی وضعیت سندرم متابولیک و اجزای آن در میانه‌ی بارداری انجام شده است. مواد و روش‌ها: این مطالعه توصیفی بر روی 241 زن باردار در هفته‌ی 28-24 بارداری که جهت انجام غربالگری دیابت بارداری با 50 گرم گلوکز خوراکی در سال 93-92 به دو آزمایشگاه در شهر تهران مراجعه نموده بودند، انجام شد. پس از ارائه توضیحات کامل در موردمطالعه به شرکت‌کنندگان، از آن‌ها رضایت‌نامه آگاهانه اخذ شد. اجزای سندرم متابولیک که در این مطالعه بررسی شدند، شامل: سطوح خونی تری‌گلیسرید، HDL، شاخص توده بدنی قبل از بارداری، اختلال تحمل گلوکز (Impaired GCT ) و فشارخون≥85/130 میلی‌متر جیوه بودند. تشخیص سندرم متابولیک بر اساس مثبت شدن 3 و یا بیشتر از 3 جزء، از اجزای فوق داده شد. اطلاعات با استفاده از نرم‌افزار SPSS V. 21 آنالیز شدند. یافته‌ها: در این مطالعه بیشترین فراوانی در میان اجزای سندرم متابولیک مربوط به هیپرتری‌گلیسریدمی (6/82 درصد) و GCT مختل (2/40 درصد) می‌باشد. فراوانی سندرم متابولیک در میان زنان باردار 40-18 ساله 2/6 درصد با استفاده از معیارهای ATPIII تعدیل شده بود. زنان با سندرم متابولیک به‌طور معنی‌داری BMI قبل از بارداری (001̸.>=p) و فشارخون (001̸.>=p) بالاتری داشتند، همچنین سطح HDL (03̸.>=p) پایین‌تر و GCT (001̸.>=p) بالاتری را دارا بودند. بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به فراوانی نسبتاً بالای سندرم متابولیک و اجزای آن در میانه بارداری انجام مطالعات بیشتر در این زمینه توصیه می‌گردد.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مامایی