دوره 14، شماره 7 - ( مهر 1395 )                   جلد 14 شماره 7 صفحات 647-639 | برگشت به فهرست نسخه ها

Torkzahrani S, banaei M, Ozgoli G, Azad M, Mahmoudikohani F. THE EFFECTIVENESS OF CONSULTATION BASED ON PLISSIT MODEL ON SEXUAL FUNCTION OF LACTATING WOMEN. Nursing and Midwifery Journal 2016; 14 (7) :639-647
ترک زهرانی شهناز، بنایی مژده، ازگلی گیتی، آزاد محسن، محمودی کهنی فاطمه. بررسی تأثیر مشاوره بر اساس مدل PLISSIT بر عملکرد جنسی زنان شیرده طی 6 ماه پس از زایمان. مجله پرستاری و مامایی. 1395; 14 (7) :639-647

1- مربی گروه مامایی و بهداشت باروری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، تهران، ایران
2- ، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، تهران، ایران (نویسنده مسئول) ، Mojdeh.banaei@gmail.com
3- استادیار گروه مامایی و بهداشت باروری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، تهران، ایران
4- مربی گروه پیراپزشکی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران
5- دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، تهران، ایران
پیش‌زمینه و هدف: بارداری و زایمان دوره مشخصی از زندگی زن است که با تغییرات هورمونی و جسمی در فرد همراه می‌باشد، این تغییرات می‌تواند اثرات قابل‌توجهی بر عملکرد جنسی فرد داشته باشد. لذا مطالعه‌ی حاضر باهدف تعیین اثر مشاوره بر اساس مدل PLISSIT بر عملکرد جنسی در طی دوره‌ی 6 ماه پس از زایمان در زنان شیرده انجام گردید. مواد و روش کار: پژوهش حاضر یک مطالعه‌ی کار آزمایی بالینی شاهد دار تصادفی است. نمونه‌های موردپژوهش شامل 90 زن شیرده نخست زا طی شش ماه اول بعد از زایمان و حداقل دارای یک مشکل جنسی بودند. نمونه‌ها در دو گروه مداخله (دریافت مشاوره بر اساس مدل PLISSIT) و گروه کنترل (مشاوره روتین) به‌طور تصادفی قرار گرفتند. جهت گردآوری داده‌ها از پرسشنامه‌های مشخصات دموگرافیک و مامایی و شاخص عملکرد جنسی زنان استفاده شد. عملکرد جنسی فرد در دو مرحله قبل و 4 هفته بعد از مداخله سنجیده شد. نتایج با آزمون‌های تی، کای دو، فیشر و من ویتنی با استفاده از نرم‌افزار SPSS و با سطح معنی‌دار کم‌تر از 05/0 مورد تجزیه‌و‌تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: میانگین نمره عملکرد جنسی در گروه مداخله، قبل از مداخله ۳۵/۱۹ و بعد از مداخله ۹۰/۲۷ و در گروه کنترل، قبل از مداخله ۵۵/۲۰ و بعد از مداخله ۴۱/۲۲ بود که ازلحاظ آماری این اختلاف‌ها معنادار بود (001/0>P و ۰۰۲/۰=P). همچنین  4 هفته بعد از مداخله، میانگین نمره کل در گروه مداخله و کنترل ازلحاظ آماری تفاوت معناداری را نشان داد (001/0>P). بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش مشاوره جنسی بر اساس مدل PLISSIT موجب بهبود عملکرد جنسی زنان شیرده می‌گردد. لذا استفاده از این مدل در مراکز بهداشتی درمانی توصیه می‌شود.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مامایی