moeini B, Babamiri M, Mohammadi Y, Barati M, Rashidi S. RELATIONSHIP BETWEEN HAPPINESS AND MENTAL HEALTH STATUS AMONG HIGH SCHOOL FEMALE STUDENTS: A DESCRIPTIVE – ANALYTIC STUDY. Nursing and Midwifery Journal 2017; 14 (11) :942-951
URL:
http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-3063-fa.html
معینی بابک، بابامیری محمد، محمدی یونس، براتی مجید، رشیدی سهیلا. بررسی رابطه بین شادکامی و وضعیت سلامت روان در دانشآموزان دختر دبیرستانی: یک مطالعه توصیفی- تحلیلی. مجله پرستاری و مامایی. 1395; 14 (11) :942-951
URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-3063-fa.html
1- مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
2- مرکز تحقیقات علوم بهداشتی و گروه ارگونومی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
3- دانشگاه غلوم پزشکی همدان
4- گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران (نویسنده مسئول) ، s.rashidi93@yahoo.com
چکیده: (11191 مشاهده)
پیشزمینه و هدف: توجه به نیازهای سلامت روانی نوجوانان مخصوصاً دختران، از اهمیت خاصی برخوردار است و یکی از مهمترین عواملی که منجر به ارتقای سلامت روان میشود، شادکامی است. هدف از انجام این پژوهش تعیین رابطه بین شادکامی و سلامت روان در دانشآموزان دختر دوره دوم دبیرستان شهر کرمانشاه در سال 1394 بود.
مواد و روشها: این پژوهش یک مطالعه توصیفی- تحلیلی بود که در آن 629 دانشآموز دختر مقطع متوسطه در سال تحصیلی 95 - 1394 از بین سه منطقه شهر کرمانشاه به روش نمونهگیری تصادفی ساده انتخاب شدند. برای سنجش متغیرها از پرسشنامههای استاندارد سلامت عمومی (GHQ28) و شادکامی آکسفورد (29 سؤالی) استفاده شد. جهت تجزیهوتحلیل دادهها از نرمافزار SPSS22 و روشهای آماری آنالیز واریانس، همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی استفاده شد.
یافتهها: میانگین نمره شادکامی در دانشآموزان 60/39 و میانگین نمره سلامت روان 15/34 به دست آمد. نتایج نشان داد که بین وضعیت نامناسب سلامت روانی و شادکامی همبستگی منفی و معنیدار وجود داشت (678/0- r =). همچنین بین شادکامی و حیطههای آن با اضطراب، افسردگی، نشانههای جسمانی و کارکرد اجتماعی رابطه معکوس و معنیدار وجود داشت) 05/0>p) و نیز بین شادکامی و وضعیت سلامت روان با وضعیت اقتصادی ارتباط معنیداری وجود داشت (001/0p≤).
بحث و نتیجهگیری: با توجه به اینکه شادکامی و حیطههای آن با سلامت روانی ارتباط دارند لذا برنامهریزی در جهت افزایش شادکامی در دانشآموزان را میتوان بهعنوان یکی از راهکارهای بهبود سلامت روان در این گروه مهم جامعه در نظر گرفت.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
آموزش بهداشت