دوره 18، شماره 1 - ( فروردین 1399 )                   جلد 18 شماره 1 صفحات 29-20 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mokhtari Sorkhani T, Alidousti K, Ahmadi A, Mirzaee M, Habibzadeh V, Namazian E. THE EFFECT OF INFERTILITY COUNSELING WITH COUPLE THERAPY APPROACH ON THE EMOTIONAL LEVEL OF INFERTILE COUPLES (RCT). Nursing and Midwifery Journal 2020; 18 (1) :20-29
مختاری سرخانی طیبه، علیدوستی کتایون، احمدی عاطفه، میرزایی مقدمه، حبیب زاده ویکتوریا، نمازیان الهه. تأثیر مشاوره نازایی با رویکرد زوج تراپی بر سطح عاطفی زوجین نابارور-کارآزمایی بالینی. مجله پرستاری و مامایی. 1399; 18 (1) :20-29

1- دانش آموخته کارشناسی ارشد مشاوره در مامایی، گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی رازی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، ایران
2- کارشناسی ارشد مامایی، مربی، گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی رازی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، ایران (نویسنده مسئول) ، alidoosti@kmu.ac.ir
3- دکترای مشاوره و راهنمایی، استادیار، گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی رازی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، ایران
4- دانشیار، گروه آمارزیستی و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران
5- دانشیار، گروه زنان و زایمان، مرکز درمانی افضلی پور، مرکزناباروری، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، بیمارستان افضلی پور، کرمان، ایران
6- لیسانس مامایی؛ بیمارستان تأمین اجتماعی زرند؛ سازمان تأمین اجتماعی؛ زرند، کرمان؛ ایران
پیش‌زمینه و هدف: ناباروری یک اختلال زیستی، روانی، اجتماعی است و شکست در امر باروری به‌طور عمیقی بر جنبه‌های مختلف زندگی زوج نابارور تأثیر می‌گذارد. این مطالعه با هدف بررسی تأثیر انجام مشاوره نازایی در راستای ارتقاء سطح عاطفی زوجین نابارور انجام شد. مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر، کارآزمایی بالینی با استفاده از روش نمونه‌گیری در دسترس و پرسشنامه‌ای شامل مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه سطح احساسی بیماران نابارور (Screenivf) انجام شد. نمونه‌های مطالعه از بین زوجین ناباروری که به مرکز ناباروری مراجعه می‌کردند، انتخاب شدند. تعداد شرکت‌کنندگان، در گروه‌های مداخله و کنترل هرکدام 30 زوج بود.  از گروه‌ها خواسته شد به‌صورت پیش‌آزمون به سؤالات پرسشنامه پاسخ دهند سپس جلسات مشاوره گروهی برای زوجین گروه مداخله طی 6 جلسه 45 دقیقه‌ای برگزار گردید و در پایان جلسه‌ی آخر، پس‌آزمون از هر دو گروه گرفته‌شده و داده‌ها با نرم‌افزار SPSS 19 تجزیه‌وتحلیل گردید. برای مقایسه درون‌گروهی سطح عاطفی زوجین از آزمون پارامتریک paired T-Test و برای مقایسه نمره سطح عاطفی زوجین دو گروه از آزمون Test-independent T استفاده گردید. یافته‌ها: دو گروه ازنظر مشخصات دموگرافیک همگن بودند. مقایسه میانگین سطح عاطفی در گروه مداخله نسبت به کنترل نشان داد، با مشاوره نازایی سطح عاطفی تغییری نکرده و اختلاف میانگین نمرات معنی‌دار نبود) 41/0p=). نتیجه‌گیری: نتایج بیانگر آن است برای افزایش سطح عاطفی زوجین نابارور بهتر است سایر رویکردهای مشاوره با تعداد جلسات بیشتر را آزمود.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مامایی