دوره 19، شماره 4 - ( تیر 1400 )                   جلد 19 شماره 4 صفحات 348-338 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

zareei S, soleimani E, zeinali S. COMPARISON OF BASIC PSYCHOLOGICAL NEEDS, PREGNANCY ANXIETY, AND SEXUAL SATISFACTION IN PREGNANT WOMEN WITH AND WITHOUT HISTORY OF ABORTION IN JAVANROUD CITY. , Nursing and Midwifery Journal. 2021; 19 (4) :338-348
URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-4082-fa.html
زارعی سونیا، سلیمانی اسماعیل، زینالی شیرین. مقایسه نیازهای بنیادین روان‌شناختی، اضطراب حاملگی و رضایت جنسی در زنان باردار با و بدون سابقه سقط‌جنین شهرستان جوانرود. , مجله پرستاری و مامایی. 1400; 19 (4) :338-348

URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-4082-fa.html


1- کارشناسی ارشد روانشناسی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
2- دانشیار، گروه روانشناسی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
3- استادیار، گروه روانشناسی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران (نویسنده مسئول) ، shirinzeinali@yahoo.com
:   (5642 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: بارداری یکی از مهم‌ترین اتفاقات زندگی زنان است که ممکن است گاهی اوقات منجر به سقط‌جنین نیز گردد و بر سلامت روانی مادر تأثیرگذار باشد. هدف پژوهش حاضر مقایسه نیازهای بنیادین روان‌شناختی، اضطراب حاملگی و رضایت جنسی در زنان باردار با و بدون سابقه سقط‌جنین در شهرستان جوانرود بود. مواد و روش کار: روش پژوهش حاضر، علی-مقایسه ای از نوع مقطعی هست. جامعه آماری مطالعه حاضر شامل زنان باردار با و بدون سابقه سقط‌جنین است که در بازه زمانی بهار و تابستان 1398 به مراکز بهداشت و درمان شهرستان جوانرود مراجعه ­کرده­اند (120=N). نمونه آماری پژوهش حاضر شامل 50 نفر (دو گروه 25 نفر) از جامعه آماری بودند که به روش نمونه­گیری در دسترس انتخاب شدند. برای گردآوری داده‌ها از پرسشنامه نیازهای بنیادین روان‌شناختی گاردیا، دسی و رایان، فرم کوتاه شده پرسشنامه اضطراب حاملگی وندنبرگ و پرسشنامه رضایت جنسی لارسون استفاده شده است. داده­ها با استفاده از نرم‌افزار spss نسخه 22 تحلیل شدند. یافته­ها: نتایج تجزیه‌وتحلیل داده‌های پژوهش با استفاده از روش آماری تحلیل واریانس چند متغیره نشان داد که بین نیازهای بنیادین روان‌شناختی در زنان باردار با و بدون سابقه سقط‌جنین تفاوت معناداری وجود ندارد (05/0p). بحث و نتیجه­گیری: با توجه به نتایج مطالعه سابقه سقط‌جنین بر سلامت روان‌شناختی مادر تأثیر می­گذارد و پیشنهاد می­گردد تا در سطح مراکز بهداشت و درمان دوره‌هایی آموزشی و حمایتی برای زنان باردار و خانواده‌های آنان در دوران بارداری یا سقط توسط روانشناسان به‌طور منظم برگزار شود.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانپزشکی- روان شناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پرستاری و مامایی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2026 CC BY-NC 4.0 | Nursing And Midwifery Journal

Designed & Developed by : Yektaweb