دوره 19، شماره 4 - ( تیر 1400 )                   جلد 19 شماره 4 صفحات 348-338 | برگشت به فهرست نسخه ها

zareei S, soleimani E, zeinali S. COMPARISON OF BASIC PSYCHOLOGICAL NEEDS, PREGNANCY ANXIETY, AND SEXUAL SATISFACTION IN PREGNANT WOMEN WITH AND WITHOUT HISTORY OF ABORTION IN JAVANROUD CITY. Nursing and Midwifery Journal 2021; 19 (4) :338-348
زارعی سونیا، سلیمانی اسماعیل، زینالی شیرین. مقایسه نیازهای بنیادین روان‌شناختی، اضطراب حاملگی و رضایت جنسی در زنان باردار با و بدون سابقه سقط‌جنین شهرستان جوانرود. مجله پرستاری و مامایی. 1400; 19 (4) :338-348

1- کارشناسی ارشد روانشناسی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
2- دانشیار، گروه روانشناسی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
3- استادیار، گروه روانشناسی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران (نویسنده مسئول) ، shirinzeinali@yahoo.com
چکیده:   (1926 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: بارداری یکی از مهم‌ترین اتفاقات زندگی زنان است که ممکن است گاهی اوقات منجر به سقط‌جنین نیز گردد و بر سلامت روانی مادر تأثیرگذار باشد. هدف پژوهش حاضر مقایسه نیازهای بنیادین روان‌شناختی، اضطراب حاملگی و رضایت جنسی در زنان باردار با و بدون سابقه سقط‌جنین در شهرستان جوانرود بود. مواد و روش کار: روش پژوهش حاضر، علی-مقایسه ای از نوع مقطعی هست. جامعه آماری مطالعه حاضر شامل زنان باردار با و بدون سابقه سقط‌جنین است که در بازه زمانی بهار و تابستان 1398 به مراکز بهداشت و درمان شهرستان جوانرود مراجعه ­کرده­اند (120=N). نمونه آماری پژوهش حاضر شامل 50 نفر (دو گروه 25 نفر) از جامعه آماری بودند که به روش نمونه­گیری در دسترس انتخاب شدند. برای گردآوری داده‌ها از پرسشنامه نیازهای بنیادین روان‌شناختی گاردیا، دسی و رایان، فرم کوتاه شده پرسشنامه اضطراب حاملگی وندنبرگ و پرسشنامه رضایت جنسی لارسون استفاده شده است. داده­ها با استفاده از نرم‌افزار spss نسخه 22 تحلیل شدند. یافته­ها: نتایج تجزیه‌وتحلیل داده‌های پژوهش با استفاده از روش آماری تحلیل واریانس چند متغیره نشان داد که بین نیازهای بنیادین روان‌شناختی در زنان باردار با و بدون سابقه سقط‌جنین تفاوت معناداری وجود ندارد (05/0p). بحث و نتیجه­گیری: با توجه به نتایج مطالعه سابقه سقط‌جنین بر سلامت روان‌شناختی مادر تأثیر می­گذارد و پیشنهاد می­گردد تا در سطح مراکز بهداشت و درمان دوره‌هایی آموزشی و حمایتی برای زنان باردار و خانواده‌های آنان در دوران بارداری یا سقط توسط روانشناسان به‌طور منظم برگزار شود.
متن کامل [PDF 503 kb]   (1904 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانپزشکی- روان شناسی