دوره 18، شماره 8 - ( آبان 1399 )                   جلد 18 شماره 8 صفحات 661-653 | برگشت به فهرست نسخه ها

Jebraeily M, Rahimi B, Samadzad S, Rezapour S, Rastgo M. USERS’ PERCEPTION OF THE QUALITY OF SUPPORT SERVICES PROVIDED BY HOSPITAL INFORMATION SYSTEM VENDERS: A QUALITATIVE RESEARCH. Nursing and Midwifery Journal 2020; 18 (8) :653-661
جبرائیلی محمد، رحیمی بهلول، صمدزاد شیرین، رضاپور ثمین، راستگو مریم. درک کاربران از کیفیت خدمات پشتیبانی شرکت‌های توسعه‌دهنده سیستم اطلاعات بیمارستانی: یک تحقیق کیفی. مجله پرستاری و مامایی. 1399; 18 (8) :653-661

1- استادیار مدیریت اطلاعات سلامت، گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران ، jabraily@gmail.com
2- استاد انفورماتیک پزشکی، گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
3- دانشجوی کارشناسی ارشد انفورماتیک پزشکی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
4- دانشجوی کارشناسی ارشد فناوری اطلاعات سلامت، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
پیش‌زمینه و هدف: خدمات پشتیبانی یک عنصر کلیدی در چرخه حیات سیستم‌های اطلاعاتی و استفاده مؤثر کاربران از آن می‌باشد. درواقع خدمات پشتیبانی مناسب می‌تواند موجب قابلیت اطمینان، ایمنی و هزینه اثربخشی سیستم اطلاعاتی شده و موفقیت پیاده‌سازی و رضایت کاربران را تضمین می‌کند. هدف از اجرای این تحقیق، ارزیابی درک کاربران از کیفیت خدمات پشتیبانی شرکت‌های توسعه‌دهنده سیستم‌های اطلاعات بیمارستانی در مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه می‌باشد. مواد و روش کار: این مطالعه از نوع کیفی می‌باشد که در سال 1399 انجام شد. جامعه پژوهش شامل کاربران HIS در مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه می‌باشد که با استفاده از روش نمونه‌گیری هدفمند انتخاب شدند. جمع‌آوری داده‌ها از طریق مصاحبه‌های نیمه ساختاریافته به‌صورت فردی و چهره به چهره انجام یافت. تجزیه‌وتحلیل داده‌ها نیز از طریق تحلیل محتوا با استفاده از نرم‌افزار مکس‌. کیو. دی.‌ای صورت گرفت. یافته‌ها: درمجموع با 19 نفر از کاربران HIS از رده مختلف شغلی، مصاحبه انجام گرفت. نتایج تحلیل محتوای این مصاحبه‌ها نشان داد که مهم‌ترین خدمات پشتیبانی شرکت‌های توسعه‌دهنده HIS شامل: رفع مشکلات فنی سیستم، پاسخگویی به نیازهای جدید کاربران، آموزش نحوه استفاده از سیستم، به‌روزرسانی و ارتقای سیستم، حفاظت از محرمانگی اطلاعات و امنیت سیستم و همچنین مهارت و صلاحیت کارکنان پشتیبانی شرکت HIS می‌باشد.  بحث و نتیجه‌گیری: بیمارستان‌ها بایستی پس از پیاده‌سازی HIS به ارزیابی دقیق کیفیت خدمات پشتیبانی از دیدگاه کاربران نهایی پرداخته و بر مواردی مانند ارائه خدمات پشتیبانی مناسب و به‌موقع، در اولویت بودن حل مشکلات کاربران و توجه به نیازهای جدید بیمارستان و ارتقای HIS و حفظ امنیت سیستم توسط توسعه‌دهندگان HIS تمرکز داشته باشند.
نوع مطالعه: کیفی | موضوع مقاله: مدیریت پرستاری