Asadnejhad N, Adib Y, Yari J, Maleki-Avarsin S. Identifying the characteristics of Flipped curriculum objectives based on Problem-Based Learning. Nursing and Midwifery Journal 2020; 18 (7) :555-566
URL:
http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-4230-fa.html
اسدنژاد نسرین، ادیب یوسف، یاری جهانگیر، ملکی آوارسین صادق. شناسایی ویژگیهای اهداف برنامه درسی وارونه از نوع یادگیری مبتنی بر مسئله. مجله پرستاری و مامایی. 1399; 18 (7) :555-566
URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-4230-fa.html
1- دانشجوی دکترای تخصصی برنامهریزی درسی، گروه علوم تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
2- استاد گروه علوم تربیتی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران(نویسنده مسئول) ، adm1354@yahoo.com
3- دانشیار گروه علوم تربیتی، دانشکده علوم انسانی و تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، تبریز، ایران
4- گروه علوم تربیتی، دانشکده علوم انسانی و تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، تبریز، ایران
چکیده: (3400 مشاهده)
هدف: پژوهش حاضر باهدف شناسایی ویژگیهای اهداف برنامه درسی وارونه از نوع یادگیری مبتنی بر مسئله انجام شد.
مواد و روشها: روش پژوهش چندروشی (کمی و کیفی) است که برای پاسخگویی به سؤال پژوهش، دادهها در دو روش، مرور نظاممند متون و مصاحبه نیمهساختار یافته با صاحبنظران و اساتید علومتربیتی و روانشناسی، جهت شناسایی ویژگیهای عناصر اهداف برنامه درسی وارونه گردآوری شدند. در مرحلهی آخر نیز با استفاده از روش سنتز پژوهی (ترکیب نتایج مطالعات کیفی و کمی حوزههای مشترک پژوهشها) و با بهرهگیری از شیوه تحلیلی-استنتاجی، اطلاعات جمعآوری و موردبررسی قرار گرفتند. جامعه آماری پژوهش در روش اول، شامل همهی اسناد و مدارک منتشرشده در دسترس در بازه زمانی 2010 بودند. در روش دوم مشارکتکنندگان شامل 7 نفر از متخصصان علوم تربیتی، و روانشناسی بودند که بهصورت هدفمند و ملاکمحور انتخاب و از آنها مصاحبه نیمهساختاریافته به عمل آمد. برای تحلیل دادهها از روش کدگذاری سیستماتیک طی چهار مرحلهای استفاده گردید که پس از شناسایی کدهای اولیه، نسبت به استخراج کدها، مفاهیم شناساییشده و مقولههای فرعی در قالب ابعاد موردنظر تدوین گردید. تحلیلها در نرمافزار MAXQDA10 انجام شده است.
یافتهها: یافتهها نشان دادند که ویژگیهای عنصر اهداف برنامه درسی وارونه را میتوان در سه مضمون اصلی اهداف عملکردی (شامل زیرمولفههای «ارتقای مهارتهای حرفهای»، «بهبود مهارتهای بالینی»، «بهبود مهارتهای برقراری ارتباط با اربابرجوع»، و «بهبود عملکرد و خودکارآمدی در انجام وظایف حرفه بهطور مستقل»)، اهداف آموزشی (شامل زیرمولفههای «بهبود مهارتهای فراشناختی در فراگیران»، «افزایش مهارت تفکر انتقادی در فراگیران»)، و اهداف رویکردی (شامل زیرمولفههای «بهبود مهارتهای کسب دانش»، «تقویت و بهبود مهارتهای کاری گروهی»، و «افزایش سطح تابآوری») ارائه نمود.
بحث و نتیجهگیری: نتیجهای که از تحقیق حاضر گرفته میشود این است که این رویکرد، ضمن تقویت مهارتهای استقلال در یادگیری فراگیران، میتواند کمک نماید مهارتهای موردنظر در اهداف برنامه درسی به نحو مطلوبی به فراگیران آموزش داده شود.
نوع مطالعه:
کیفی |
موضوع مقاله:
آموزش علوم پزشکی