rahmani A, Radfar M, Alinejad V, Azarabadi A. THE RELATIONSHIP BETWEEN WORK-LIFE BALANCE WITH JOB BURNOUT AND THE FAMILY FUNCTION OF THE NURSES WORKING IN TEACHING HOSPITALS OF URMIA UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCES 2020. Nursing and Midwifery Journal 2022; 19 (10) :801-809
URL:
http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-4432-fa.html
رحمانی علیرضا، رادفر مولود، علی نژاد وحید، آذرابادی افسانه. بررسی ارتباط بین تعادل کار - زندگی با فرسودگی شغلی و کارکرد خانوادگی پرستاران شاغل در مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در سال 1399. مجله پرستاری و مامایی. 1400; 19 (10) :801-809
URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-4432-fa.html
1- استادیار پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
2- دانشیار پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
3- استادیار آمارزیستی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
4- دانشجوی کارشناسی ارشد، پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران (نویسنده مسئول)
چکیده: (2388 مشاهده)
پیشزمینه و هدف: تعادل بین کار- زندگی با فرسودگی شغلی و کارکرد خانوادگی امروزه از زمره مسائلی است که اهمیت بالایی در حرفه پرستاری دارد.. بنابراین مطالعه حاضر باهدف تعیین ارتباط بین تعادل کار- زندگی با فرسودگی شغلی و کارکرد خانوادگی پرستاران شاغل در مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در سال 1399 اجرا شد.
مواد و روشها: این مطالعه یک پژوهش توصیفی –همبستگی به شکل مقطعی بود. 392 نفر از پرستاران مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه به روش نمونهگیری طبقهای انتخاب و وارد مطالعه شدند. در این پژوهش از فرم اطلاعات جمعیت شناختی و پرسشنامه تعادل کار زندگی ونگ و کو و پرسشنامه فرسودگی شغلی ماسلاچ و ابزار سنجش خانواده اپشتین و همکاران استفاده شد. دادههای جمعآوریشده با نرمافزار آماری SPSS نسخه 16 و آزمونهای آمار توصیفی و تحلیلی تجزیهوتحلیل شد.
یافتهها: در این مطالعه 392 نفر از پرستاران شاغل در دانشگاه علوم پزشکی ارومیه شرکت کردند که اکثریت آنان زن (6/80 درصد) و متأهل (6/79 درصد) بودند. میانگین و انحراف معیار سن و سابقه کاری در پرستاران موردپژوهش به ترتیب 95/7±37/37 و 65/7±71/12 بود. نتایج حاکی از آن بود که بین متغیرهای تعادل کار-زندگی با فرسودگی شغلی و ابعاد آن و بین متغیرهای تعادل کار-زندگی با کارکرد خانوادگی و بین متغیرهای کارکرد خانوادگی با فرسودگی شغلی و ابعاد آن ارتباط خطی معنیدار وجود داشت (05/0>P).
نتیجهگیری: با توجه به نتایج مطالعه حاضر، رابطه معنیداری بین تعادل کار-زندگی و فرسودگی، تعادل کار-زندگی و کارکرد خانوادگی، فرسودگی شغلی و کارکرد خانوادگی وجود داشت. بنابراین این مطالعه میتواند نتایج با ارزشی در اختیار مدیران سیستمها و سازمانهای بهداشتی و درمانی در جهت مدیریت هرچهبهتر نیروی انسانی کرده باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
پرستاری