دوره 20، شماره 7 - ( مهر 1401 )                   جلد 20 شماره 7 صفحات 569-562 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghahremanzad Abgarmi Z, Ghavami H, Radfar M, Khalkhali H. THE EFFECT OF INTERVENTIONS BASED ON STRENGTHENING FOOT CARE BEHAVIOR ON FOOT HEALTH STATUS AND GLYCOSYLATED HEMOGLOBIN LEVEL IN THE PATIENTS WITH TYPE 2 DIABETES. Nursing and Midwifery Journal 2022; 20 (7) :562-569
URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-4512-fa.html
قهرمان زاد آبگرمی زینب، قوامی هاله، رادفر مولود، خلخالی حمیدرضا. تأثیر مداخلات مبتنی بر تقویت رفتار مراقبت از پا بر وضعیت سلامت پا و میزان هموگلوبین گلیکوزیله در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2. مجله پرستاری و مامایی. 1401; 20 (7) :562-569

URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-4512-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری (مراقبت‌های ویژه)، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه،‌ ارومیه، ایران
2- استادیار پرستاری (داخلی جراحی)، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه،‌ ارومیه، ایران ، haleh_ghavami@yahoo.co.uk
3- استادیار پرستاری (روان پرستاری)، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه،‌ ارومیه، ایران
4- دانشیار آمار زیستی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه،‌ ارومیه، ایران
چکیده:   (737 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: بیش از 90 درصد از بیماران دیابتی نوع 2 در گذر زمان دچار عوارض دیابت می‌شوند. نوروپاتی یکی از عوارض بیماری دیابت بوده که می‌تواند منجر به بروز زخم پای دیابتی ‌گردد. به همین جهت پیشگیری از زخم پای دیابتی ناشی از نوروپاتی، اولویت زیادی در این بیماران دارد. در این راستا، مطالعه حاضر با هدف تعیین تأثیر مداخلات مبتنی بر تقویت رفتار مراقبت از پا بر وضعیت سلامت پا و میانگین هموگلوبین گلیکوزیله در بیماران دیابتی نوع 2 در انجمن دیابت ارومیه و مراکز آموزشی-درمانی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در سال 1399 انجام شد.
مواد و روش کار: این پژوهش یک کارآزمایی بالینی بود که در سال 1399 در ارومیه انجام شد.. در مجموع،70 نفر در این مطالعه حضور داشتند (35 نفر گروه مداخله و 35 نفر گروه کنترل). بیماران در گروه مداخله 9 جلسه آموزشی مبتنی بر تقویت رفتار مراقبت از پا دریافت کردند، در حالیکه بیماران در گروه کنترل فقط مراقبتهای روتین را دریافت نمودند. ابزار گردآوری داده‌ها شامل پرسش‌نامه اطلاعات جمعیت‌شناختی و بالینی و پرسش‌نامه نوروپاتی دولور 4 بود. اطلاعات با استفاده از آمارهای توصیفی و تحلیلی در نرم‌افزار SPSS (نسخه 21) تجزیه و تحلیل شد. اختلاف در سطح کمتر از 05/0 معنی‌دار تلقی گردید.
یافته‌ها:  در گروه مداخله، میانگین نمره نوروپاتی محیطی از (02/1±20/5) در ابتدای مداخله به (93/0±74/3) در انتهای مداخله با تفاوت آماری معنی‌دار  0/001)>P-Value ) و میانگین هموگلوبین گلیکوزیله از (7/0±66/7) در ابتدای مداخله به (11/1±88/6) در انتهای مداخله با تفاوت آماری معنی‌دار (P-Value = 0/01) رسید.
بحث و نتیجه‌گیری: مداخله مبتنی بر تقویت رفتار مراقبت از پا در کاهش شدت نوروپاتی محیطی و میانگین هموگلوبین گلیکوزیله در گروه مداخله مؤثر بود. از نتایج این پژوهش می‌توان در مراکز تحقیقات پزشکی و خدمات آموزشی و بالینی پرستاری در راستای کاهش عوارض دیابت و بهبود کیفیت زندگی در بیماران دیابتی استفاده کرد.
متن کامل [PDF 496 kb]   (253 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پرستاری

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پرستاری و مامایی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Nursing And Midwifery Journal

Designed & Developed by : Yektaweb