دوره 20، شماره 7 - ( مهر 1401 )                   جلد 20 شماره 7 صفحات 579-570 | برگشت به فهرست نسخه ها

Parizad N, Soltani Z, Radfar M, Alinejad V, Arzanlou M, Haghighi M. EFFECT OF SMARTPHONE APPLICATION (YARA) ON THE ANXIETY OF PATIENTS WITH DEPRESSION. Nursing and Midwifery Journal 2022; 20 (7) :570-579
پریزاد ناصر، سلطانی زینب، رادفر مولود، علینژاد وحید، ارزنلو محمد، حقیقی ماه منیر. بررسی تأثیر اپلیکیشن گوشی هوشمند (یارا) بر اضطراب بیماران افسرده. مجله پرستاری و مامایی. 1401; 20 (7) :570-579

1- استادیار، پرستاری، مرکز تحقیقات ایمنی بیمار، پژوهشکده بالینی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
2- دانشجوی کارشناسی ارشد روانپرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ایران
3- دانشیار پرستاری، گروه پرستاری روانپزشکی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
4- استادیار آمار زیستی، گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
5- گروه روانپزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی خوی، خوی، ایران
6- استادیار روانپزشکی، گروه روانپزشکی، دانشکده پزشکی، بیمارستان رازی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
پیش‌زمینه و هدف: در حال حاضر افسردگی به‌عنوان بیماری قرن شناخته می‌شود که در کل دنیا و ایران یکی از شایع‌ترین اختلالات روانی است. از طرفی دیگر به علت عدم مراجعه بسیاری از بیماران به پزشک و بالابودن هزینه‌های درمان، این بیماری در حال فراگیر شدن است. از همین رو، نیاز به روش‌های درمانی مناسب ازجمله استفاده از اپلیکیشن‌های گوشی‌های همراه جهت پیشگیری و بهبود افسردگی از ملزومات هر جامعه است. بنابراین، این پژوهش باهدف تعیین تأثیر استفاده از اپلیکیشن گوشی هوشمند (یارا) بر اضطراب در بیماران افسرده انجام گرفت.
مواد و روش کار: این مطالعه نیمه تجربی با طرح پیش‌آزمون - پس‌آزمون با گروه کنترل بر روی 64 بیمار از بین بیماران افسرده مراجعه‌کننده به کلینیک روان‌پزشکی بیمارستان رازی ارومیه و کلینیک روان‌پزشکی بیمارستان شهید مدنی خوی در سال 1400-1401 انجام شد. 64 نفر از بیماران با روش در دسترس انتخاب شدند و سپس به‌صورت تصادفی به دو گروه کنترل و مداخله تخصیص داده شدند. مداخله از طریق استفاده از اپلیکیشن گوشی هوشمند (یارا) به مدت سه ماه انجام شد. داده‌ها با استفاده از پرسشنامه‌ی اضطراب اشپیلبرگ، قبل و بعد از مداخله گردآوری شدند. داده در نرم‌افزار SPSS نسخه 22 با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی مورد آنالیز قرار گرفتند.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که استفاده از اپلیکیشن گوشی هوشمند (یارا) بر اضطراب بیماران افسرده تأثیر مثبت و معنی‌داری دارد (001/0=P)، به این صورت که استفاده از اپلیکیشن گوشی هوشمند (یارا) منجر به کاهش اضطراب بیماران افسرده می‌شود.
بحث و نتیجه‌گیری: استفاده از اپلیکیشن یارا به‌عنوان یک فن‌آوری دیجیتال یک راه‌حل مناسب برای بهبود اضطراب بیماران دچار افسردگی تلقی می‌شوند، به این صورت که فنّاوری گوشی‌های هوشمند یک فرصت برای تبدیل تلفن‌های موبایل به دستگاه‌هایی است که می­تواند خدمات سلامت روان را، مقرون‌به‌صرفه ارائه دهد در این راستا، استفاده از اپلیکیشن گوشی هوشمند (یارا) می‌تواند به کاهش اضطراب در افراد مستعد افسردگی و مبتلا به آن، کمک نماید. همچنین شناخت تأثیرات این اپلیکیشن می‌تواند راهگشای به‌کارگیری آن در درمان آسیب­های روانی باشد.