دوره 21، شماره 8 - ( آبان 1402 )                   جلد 21 شماره 8 صفحات 663-653 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: (کد کمیته اخلاق: IR.BMSU.REC.1395.304)

khezerloo S, Mahmoudi H, Vafadar Z, sharifnia H. SELF-MANAGEMENT BEHAVIORS IN KIDNEY TRANSPLANT RECIPIENTS: QUALITATIVE CONTENT ANALYSIS. Nursing and Midwifery Journal 2023; 21 (8) :653-663
خضرلو سمیه، محمودی حسین، وفادار زهره، شریف نیا حمید. رفتارهای خودمدیریتی در بیماران دریافت کننده پیوند کلیه: تحلیل محتوای کیفی. مجله پرستاری و مامایی. 1402; 21 (8) :653-663

1- استادیار پرستاری، گروه پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی خوی، خوی، ایران (نویسنده مسئول) ، khezerloos@yahoo.com
2- استاد آموزش پرستاری، مرکز تحقیقات تروما و دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله، تهران، ایران.
3- دانشیار، مرکز تحقیقات مدیریت سلامت، گروه داخلی جراحی، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله، تهران، ایران.
4- دانشیار، دانشکده پرستاری و مامایی آمل، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران.
پیش‌زمینه و هدف: خود مدیریتی در بیماران پیوند کلیه منجر به افزایش مدت‌زمان بقای بافت، کاهش پس زدن گرافت، شناسایی زودرس عوارض دارویی و افزایش کیفیت زندگی می‌شود. بیماران پیوند کلیه رفتارهای خودمدیریتی ضعیفی دارند. دانستن اینکه بیماران پیوند کلیه چگونه باید یا مشکلات مواجه شوند و آن‌ها را مدیریت کنند منجر به بهبود پیامدهای پیوند می‌شود. این مطالعه باهدف تبیین رفتارهای خودمدیریتی بیماران دریافت کننده پیوند کلیه انجام شد.
مواد و روش‌ها: این مطالعه از نوع کیفی و با تعداد هجده مصاحبه انجام شد. مشارکت‌کننده‌ها به‌صورت نمونه‌گیری هدفمند انتخاب شدند. داده‌ها از طریق مصاحبه عمیق و نیمه ساختارمند جمع‌آوری شد و از طریق تحلیل محتوای کیفی با رویکرد قراردادی، تجزیه و تحلیل شد.
یافته‌ها: یافته‌ها شامل یک درون مایه تلاش برای رسیدن به تعادل و ثبات در زندگی و شش طبقه اصلی اصلاح سبک زندگی، خودمراقبتی جسمی، خودکارآمدی، تاب‌آوری، سازگاری با نقش‌های جدید و مدیریت درمان بود.
بحث و نتیجه‌گیری: تم اصلی منعکس شده در تمام طبقات و زیر طبقات تبیین شده در این مطالعه، نشان‌دهنده تلاش مشارکت‌کنندگان جهت رسیدن به تعادل و ثبات در زندگی بعد از پیوند کلیه بود. پیوند کلیه را می‌توان یک رویداد شروع کننده دوره ناپایداری و بی ثباتی پس از یک دوره طولانی بیماری و زوال سلامتی در نظر گرفت. بنابراین برنامه‌های خودمدیریتی بعد از پیوند کلیه باید بر حمایت از بیماران در بازسازی ثبات در زندگی متمرکز شود.

نوع مطالعه: کیفی | موضوع مقاله: پرستاری