دوره 9، شماره 5 - ( آذر- دی 1390 )                   جلد 9 شماره 5 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Jenaabadi H, Nastiezaie N. QUALITY OF LIFE OF INBAHARAN TRAINING, MEDICAL, AND PSYCHIATRIC RESEARCH CENTER STAFF IN ZAHEDAN. Nursing and Midwifery Journal 2011; 9 (5)
جناآبادی حسین، ناستی زایی ناصر. کیفیت زندگی پرسنل مرکز آموزشی، درمانی و تحقیقاتی روان‌پزشکی بهاران زاهدان. مجله پرستاری و مامایی. 1390; 9 (5)

حسین جناآبادی [1] ، ناصر ناستی زایی [2] *     تاریخ دریافت 1/5/90 تاریخ پذیرش 10/7/90     چکیده   پیش زمینه و هدف: امروزه، توجه به کیفیت زندگی از مقوله‌های مورد توجه در مجامع بین‌المللی و پژوهشگران می‌باشد تا بدین‌وسیله، بتوان قدرت اثرگذاری بیماری‌های روانی و جسمی را بر روی توانایی انجام فعالیت‌های روزانه انسانی سنجید. بنابراین مطالعه حاضر با هدف بررسی کیفیت زندگی پرسنل مرکز آموزشی، درمانی و تحقیقاتی روانپزشکی بیمارستان بهاران زاهدان در آذر ماه 1389 انجام گرفت.   مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر از نوع توصیفی بوده که به روش نمونه‌گیری طبقه‌ای – تصادفی تعداد 55 پرسنل وارد مطالعه شدند. ابزار سنجش شامل دو بخش اطلاعات دموگرافیکی و WHOQOL-BREF Questionnaire جهت سنجش کیفیت زندگی در چهار بعد سلامت جسمانی، روانی، روابط و محیط بود. داده‌ها از طریق آزمون های F ، تی‌تست برای گروه‌های مستقل و با استفاده از نرم‌افزار SPSS17 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.   یافته‌ها: الف) 63/43 درصد پرسنل از کیفیت زندگی خود ناراضی بودند که بیشترین سطح نارضایتی به ترتیب در زیر مقوله‌های سلامت محیط، روابط، روانی و جسمانی بود. ب) بین کیفیت زندگی پرسنل بر اساس متغیرهای جنسیت؛ تاهل، پست اجرایی، سطح تحصیلات، سنوات خدمت و وضعیت استخدامی به غیر از متغیر پست اجرایی تفاوت معنی‌داری مشاهده نشد.   بحث و نتیجه گیری: جهت بهبود کیفیت زندگی پرسنل تفویض اختیار و مسولیت‌ها به سایر کارکنان جهت کاهش فشارهای جسمانی و روانی ناشی از کار و انجام مستمر فعالیت‌های ورزشی و معاینات پزشکی ضروری می‌نماید.   کلید واژه‌ها : کیفیت زندگی ، سلامت جسمانی، سلامت روانی، سلامت روابط و سلامت محیط     دوماهنامه دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه، دوره نهم، شماره پنجم، پی در پی 34، آذر و دی1390، ص 342-337     آدرس مکاتبه : زاهدان، خیابان دانشگاه، دانشگاه سیستان و بلوچستان، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، تلفن:09153499137 Email: hjenaabadi@yahoo.com   [1] استادیار گروه علوم تربیتی دانشگاه سیستان و بلوچستان   [2] دانشجوی دوره دکترای تخصصی مدیریت آموزشی دانشگاه تهران، عضو هیئت علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان (نویسنده مسئول)