دوره 4، شماره 3 - ( پاییز 1385 )                   جلد 4 شماره 3 صفحات 103-99 | برگشت به فهرست نسخه ها

Saghizadeh M, Rahmani A, Ahangharzadeh Rezaie S. INVESTIGATION OF NURSE’S KNOWLEDGE AND PRACTICE WORKING IN CCU WARDS OF TALEGHANI HOSPITAL OF URMIA UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCES REGARDING ADULT CPR, 1383. Nursing and Midwifery Journal 2006; 4 (3) :99-103
ساقی زاده محمود، رحمانی علیرضا، آهنگرزاده رضایی سهیلا. بررسی آگاهی و عملکرد پرستاران شاغل در بخش های CCU در مورد احیای قلبی ریوی بالغین در مراکز آموزشی درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ارومیه. مجله پرستاری و مامایی. 1385; 4 (3) :99-103

مقدمه : ایست قلبی ریوی یکی از مهم­ترین فوریت­های پزشکی است. امروزه اهمیت احیای قلبی ریوی در بیمارانی که دچار ایست قلبی تنفسی شده­اند بر کسی پوشیده نیست. تحقیقات نشان می­دهد که 30-20 درصد از این بیماران با انجام CPR قابل برگشت به حیات هستند. شروع اقدامات احیا ظرف 4 دقیقه پس از ایست قلبی شانس زنده ماندن را در افراد 4-2 برابر افزایش می­دهد و چون یکی از اولین افرادی که بر بالین بیماران دچار ایست قلبی تنفسی حاضر می­شوند پرستاران می­باشند، لذا این پژوهش به منظور بررسی آگاهی و عملکرد پرستاران شاغل در CCU در مورد احیای قلبی ریوی بالغین انجام گرفت.   مواد و روش­ها: پژوهش حاضر یک پژوهش توصیفی- تحلیلی بوده و به منظور تعیین آگاهی و عملکرد پرستاران شاغل در CCU در مورد CPR بالغین انجام شده است. ابزار گردآوری داده­ها پرسشنامه و مشاهده می­باشد. پژوهش از کلیه پرستاران شاغل در بخش CCU بیمارستان طالقانی که مرکز واحد CCU در دانشگاه علوم پزشکی ارومیه می­باشد انجام شد.   نتایج: یافته­های پژوهش نشان داد که بیشترین درصد نمونه­های پژوهش به ترتیب 8/54% در گروه سنی 45-36 ساله، 2/74% مونث، 4/77% متاهل، 3/90% لیسانس و 4/19% بیشتر از 10 سال سابقه کار در بخش CCU داشتند. همچنین 2/74% برای بیمار لوله تراشه گذاشته اند، 8/96% در عملیات CPR شرکت داشته­اند، 7/9% در انجام CPR مهارت خیلی زیاد و 1/16% به کاربرد EST در CPR تسلط خیلی زیاد داشتند.   بحث و نتیجه­گیری: با توجه به نتایج حاصل در حالی که 2/74% برای بیمار لوله تراشه گذاشته­اند فقط 5/6% واحدهای مورد پژوهش مهارت خیلی زیاد در لوله گذاری تراشه دارند. همچنین 8/96% در عملیات CPR شرکت داشته­اند در حالی که فقط 7/9% مهارت خیلی زیاد در CPR و 1/16% بر کاربرد ECT در CPR تسلط خیلی زیاد دارند.   نتایج این پژوهش توجه بیشتر مسئولین را به امر آموزش ضمن خدمت و باز آموزی دوره­های CPR و استمرار دوره­ای را نشان می­دهد.