دوره 10، شماره 4 - ( مهر و آبان 1391 )                   جلد 10 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sharifi Tabar Z, Shaeri M, Nazari R, Adib Hajbagari M, Masoudi Alvi N. Comparing ThE PreventivE Effect Of Adhesive Tape And Eye Ointment On Eye Dryness AnD Corneal Abrasion In ICU Patients. Nursing and Midwifery Journal 2012; 10 (4)
شریفی تبار زهرا، شاعری مهدی، نظری روشنک، ادیب حاج باقری محسن، مسعودی علوی نگین. مقایسه تأثیر کاربرد چسب و پماد بر پیشگیری از بروز خشکی چشم و خراش قرنیه در بیماران بستری در بخش مراقبت‌های ویژه. مجله پرستاری و مامایی. 1391; 10 (4)

مقایسه تأثیر کاربرد چسب و پماد بر پیشگیری از بروز خشکی چشم و خراش قرنیه در بیماران بستری در بخش مراقبت‌های ویژه     زهرا شریفی تبار [1] ، مهدی شاعری [2] ، روشنک نظری [3] ، محسن ادیب حاج باقری [4] ، نگین مسعودی علوی [5] *     تاریخ دریافت 10/12/1390 تاریخ پذیرش 15/02/1391     چکیده   پیش زمینه و هدف: عوارض چشمی در بیماران بستری در بخش‌های مراقبت ویژه شایع است. جهت پیشگیری از این عوارض روش‌های مختلف قابل استفاده است. در این تحقیق تأثیر استفاده دو روش پماد مرطوب کننده چشمی و چسب زدن به منظور محافظت از خشکی چشم و خراش قرنیه بر روی 87 بیمار بستری در بخش‌های مراقبت ویژه بیمارستان شریعتی تهران و شهید بهشتی کاشان مورد بررسی قرار گرفت.   مواد و روش کار: پس از تقسیم تصادفی بیماران در سه گروه چسب، پماد و گروه شاهد، مراقبت‌های چشمی انجام شد. خشکی چشم و زخم قرنیه در روز اول و پنجم بستری بررسی شد. جهت تحلیل داده‌ها از نرم افزار spss و از آزمون خی دو، کروسکال والیس و ویلکاکسون استفاده شد.   یافته‌ها: بروز زخم قرنیه در گروه تحت مراقبت چسب 2 برابر دو گروه دیگر بود ولی از نظر آماری گروه‌ها از نظر خشکی قرنیه و زخم قرنیه تفاوت معنی‌دار آماری نداشتند. در مجموع در روز پنجم بستری در 38 بیمار (7/43%) خشکی چشم و در 12 بیمار (8/13%) زخم قرنیه ایجاد شد. نسبت شانس خشکی چشم در بروز زخم قرنیه 5/19 به دست آمد.   بحث و نتیجه گیری: با توجه به نتایج، استفاده از پماد مرطوب کننده به عنوان یک روش محافظتی در خشکی چشم و خراش قرنیه در بیماران بستری بخش مراقبت ویژه پیشنهاد می‌گردد.   کلید واژه‌ها: خشکی چشم، خراش قرنیه ، بخش مراقبت‌های ویژه     دوماهنامه دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه، دوره دهم، شماره چهارم، پی در پی 39، مهر و آبان 1391، ص 531-525     آدرس مکاتبه : کاشان، بلوار قطب راوندی، دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، گروه داخلی جراحی، تلفن: 09133723872   Email: alavi. negin@yahoo.com   شماره کارآزمایی بالینی IRCT20110418622 می باشد.   این مقاله برگرفته از پایان نامه کارشناسی ارشد پرستاری مراقبت‌های ویژه است.   [1] دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری مراقبت­های ویژه، گروه داخلی-جراحی دانشکده پرستاری و مامایی، کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کاشان   [2] استادیار، متخصص چشم، دانشگاه علوم پزشکی کاشان   [3] متخصص چشم، فوق تخصص قرنیه، بیمارستان خاتم الانبیا تهران   [4] دانشیار، دکترای آموزش پرستاری، گروه داخلی-جراحی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی کاشان   [5] دانشیار، دکترای آموزش پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، مرکز تحقیقات پرستاری تروما، دانشگاه علوم پزشکی کاشان(نویسنده مسئول)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت پرستاری