Salem Safy R, Ashraf Rezaei N, Sadatian R, Moshirie Z, Sheikhy N, Baniadam A. R Salem Safy ,MA BN Ashraf Rezaei ,?BSc R Sadatian , MSc Z Moshirie , MSc N Sheikhy , A Baniadam , MSc. Nursing and Midwifery Journal 2009; 7 (3)
URL:
http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-104-fa.html
سالم صافی رضا، اشرف رضایی نیره، سعادتیان رامین، مشیری زهرا، شیخی ناصر، بنی آدم علی. بررسی نظرات اعضای هیات علمی درخصوص موانع تحقیق در دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در سال 83. مجله پرستاری و مامایی. 1388; 7 (3)
URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-104-fa.html
چکیده: (15726 مشاهده)
بررسی نظرات اعضای هیات علمی درخصوص موانع تحقیق در دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در سال 83
رضا سالم صافی ، نیره اشرف رضایی ، رامین سعادتیان ، زهرا مشیری ، ناصر شیخی ، علی بنی آدم
تاریخ دریافت:18/1/88 تاریخ پذیرش: 5/5/88
چکیده
پیش زمینه و هدف: شناسایی موانع انجام پژوهش، ارزیابی توانایی اعضاء هیات علمی در زمینه مهارت های تحقیق و میزان رضایت اعضاء هیات علمی از خدمات پژوهشی در دانشگاه از ضروریات ارتقائ فعالیت های پژوهشی می باشد لذا پژوهشی جهت بررسی نظرات اعضای هیات علمی درخصوص موانع انجام تحقیق و میزان رضایت از خدمات آموزشی و توانایی های مورد نیاز انجام پذیرفت.
مواد و روش ها: پژوهش از نوع توصیفی - تحلیلی و جامعه آماری، اعضاء هیات علمی دانشگاه و مکان مطالعه دانشکده های تابعه و حجم نمونه برابر با کل جامعه آماری به تعداد 175نفر بود. ابزار جمع آوری داده ها پرسش نامه بود. تجزیه و تحلیل داده ها به وسیله نرم افزارSPSS با استفاده از شاخص های آمار توصیفی و آزمون t و واریانس یک طرفه به عمل آمد.
یافته ها: در موانع شخصی کارهای درمانی بیماران، کمبود وقت، تدریس و ... و در موانع سازمانی، عدم تخصیص واحد درسی برای فعالیت پژوهشی، عدم دسترسی به نیروی مشاوره ای و ... عوامل موثر می باشند. توانایی اعضاء هیات علمی در مهارت های تعیین و تعریف مساله، بررسی منابع و جستجو در شبکه، تهیه گزارش تحقیق زیاد و در مهارت های تجزیه و تحلیل و تفسیر داده ها متوسط و کم می باشد. میانگین نمرات موانع سازمانی بیشتر از میانگین موانع شخصی
می باشد. تفاوت بین میانگین بدست آمده در موانع سازمانی با میانگین نظری پرسش نامه t=7/92، p=0/00 معنی دار و در موانع شخصی t=1/78 ،p=0/07 غیرمعنی دار می باشد.
بحث و نتیجه گیری: با توجه به این که موانع سازمانی بیشتر از موانع شخصی در انجام تحقیق ایجاد مانع نموده، لازم است که این موانع با توجه به فرایندها و ساختار سازمانی مرتبط با موضوع کاهش یابند.
کلید واژه ها: موانع تحقیق، موانع سازمانی ، مهارت های تحقیق، موانع شخصی
فصلنامه دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه، دوره هفتم، شماره سوم، ص 151-142، پاییز 1388
آدرس مکاتبه: ستاد دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی، تلفن: 04412220531
Email: r_salemsafy@yahoo.com
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
پرستاری